ЗСУ просунулися на 50 км на Харківському напрямку — Генштаб

ЗСУ просунулися на 50 км на Харківському напрямку — Генштаб

ЗСУ просунулися на 50 км на Харківському напрямку — Генштаб
. ЗСУ звільнили Балаклію від російських окупантів. Фото: Володимир Зеленський/Facebook

Збройні сили України ведуть успішний контрнаступ на Харківському напрямку і вже просунулися на 50 км. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

"Завдяки вмілим і злагодженим діям Збройні Сили України, за підтримки місцевого населення, просунулися майже на 50 км за 3 дні. За даними розвідки, окремі ворожі підрозділи зазнали значних втрат", — йдеться у повідомленні.

За інформацією Генштабу, росіяни намагаються евакуювати поранений особовий склад та пошкоджену військову техніку в райони населених пунктів Вільхуватка та Бородоярське.

"Особовий склад окупаційних військ в цивільному одязі вдається до дезертирства і намагається повернутися на територію Російської Федерації. Так, протягом доби, відзначено понад 15 таких випадків", — зазначили у Генштабі.

Що відомо

8 вересня користувачі соцмереж повідомили, що на головній площі міста Балаклія на Харківщині підняли український прапор. До міста увійшли українські військові. Згодом президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив звільнення Збройними силами України Балаклії. Пів року місто перебувало в окупації — російські війська зайшли до Балаклії на початку березня.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 198. Текстовий онлайн

"Емоції зашкалюють, дякую ЗСУ", — голова Ізюмської РДА Степан Масельський про звільнення Балаклії

На початок