У Британії сформували новий уряд. Що відомо

У Британії сформували новий уряд. Що відомо

У Британії сформували новий уряд. Що відомо
. Фото: twitter.com/10DowningStreet

У Великій Британії сформували новий уряд, нових міністрів затвердила королева Великої Британії Єлизавета II. Про це повідомляється на сайті уряду Великої Британії. Зокрема, міністр оборони Бен Уоллес зберіг свою посаду в новому уряді.

Міністром закордонних справ (посада, яку раніше обіймала сама Трасс) став Джеймс Клеверлі. В уряді Бориса Джонсона Клеверлі очолював міністерство освіти, пише ВВС. Також він вже працював у зовнішньополітичному відомстві Великої Британії.

Квасі Квартенг обійняв посаду міністра фінансів. Раніше він очолював міністерство з питань бізнесу в уряді Бориса Джонсона.

Суелла Браверман замінила Пріті Пател на посаді міністра внутрішніх справ. Раніше вона обіймала посаду генерального прокурора і також претендувала на посаду лідера Консервативної партії.

Тереза ​​Коффі стала новим міністром охорони здоров'я та заступником прем'єр-міністра, а Мішель Донелан обійняла посаду міністра культури.

Хлоя Сміт — міністр праці та пенсій, Кіт Малтхаус — новий міністр освіти.

Енн-Марі Тревельян обіймає посаду міністра транспорту, міністр оборони Бен Уоллес зберіг свою посаду, яку він обіймає з 2019 року.

Читайте також: Третя прем’єрка у історії Сполученого Королівства. Що відомо про Ліз Трасс

Що відомо

  • Новопризначена прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс прийняла запрошення президента Володимира Зеленського відвідати Україну, повідомляє ВВС з посиланням на Downing Street.
  • Міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс 6 вересня офіційно очолила посаду прем’єр-міністра країни. 5 вересня Трасс оголосили переможницею виборчих перегонів.
  • 7 липня після звільнення низки британських урядовців прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про відставку, також він іде з посади керівної Консервативної партії.
  • Під час офіційної заяви про відставку він звернувся до українців та запевнив, що Британія продовжуватиме підтримку України на тлі російської агресії. Зеленський висловив сподівання, що політика Британії щодо України після відставки Джонсона не зміниться.
На початок