Європейські країни виділять щонайменше €375 млрд на подолання енергетичної кризи — Bloomberg

Європейські країни виділять щонайменше €375 млрд на подолання енергетичної кризи — Bloomberg

Європейські країни виділять щонайменше €375 млрд на подолання енергетичної кризи — Bloomberg
. Ілюстративне фото: maginima / Getty Images

У Європі домогосподарства отримають принаймні 375 мільярдів євро державної допомоги, щоб зменшити рахунки за комунальні послуги цієї зими.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначає видання, у серпні середня ціна, запропонована побутовим споживачам у найбільших європейських країнах, була на 67% вищою, ніж торік, на електроенергію і на 114% вищою на газ.

"Якщо ви не можете контролювати оптову ціну, єдине, що вам залишається, — це просто роздавати гроші. Єдине, що справді можуть зробити споживачі, це економити енергію", — прокоментував ситуацію Філіп Льюїс, головний виконавчий директор фінської компанії VaasaETT.

Зокрема, очікується, що у Великій Британії взимку рахунки зростуть приблизно на 178%. При цьому уряд виплатить 400 фунтів стерлінгів (461 долар) на оплату рахунків домогосподарств, а також обіцяє велику підтримку найбіднішим верствам населення.

У Німеччині, де рахунки домогосподарств в серпні зросли в середньому на 185% порівняно з показниками минулого року, уряд пропонує допомогу у розмірі 95 мільярдів євро. Водночас уряд Франції заморожує та обмежує зростання цін на електроенергію для будинків, які переважно використовують електрику, а не газ для опалення.

В Італії ціни на електроенергію зросли на 91% та на газ на 71%, порівняно з даними попереднього року. Також Данія почала виділяти 6000 крон (близько 800 доларів) незаможним громадянам, які залежать від природного газу.

Своєю чергою, уряд Польщі затвердив допомогу у розмірі 3000 злотих (629 доларів) на родину, щоб помʼякшити вплив здорожчання вугілля, яке переважає в опаленні будинків.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 196. Текстовий онлайн

На початок