"Конкуренція стає більшою": спортсмени з Вінниччини здобули призові місця на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств

"Конкуренція стає більшою": спортсмени з Вінниччини здобули призові місця на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств

"Конкуренція стає більшою": спортсмени з Вінниччини здобули призові місця на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств
. Фото: Суспільне Вінниця

Спортсмени з Вінниччини здобули призові місця на чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств ММА, який відбувся у столиці ОАЕ — Абу-Дабі, наприкінці серпня. Збірну команди України у категорії діти, юнаки та юніори, представили 7 учасників з області. Для них це друга перемога на світовій арені. Загалом здобули 4 нагороди – 3 срібла та 1 бронзу.

Загалом у складі національної збірної України участь брали 59 спортсменів, каже керівник обласної федерації змішаних єдиноборств ММА Володимир Соляр.

"У нас три срібла і одна бронза – це досить хороший результат, адже з кожним роком змагання стають все більшого масштабу і рівень спортсменів зростає, конкуренція стає більшою. Ми розуміємо, що потрапити у п'ятірку призерів – це хороший результат, а здобути призові місця, то взагалі круто, і ми впоралися зі своїм завданням. Так як кількість учасників росте і стає більше, то в кожній категорії по 20 чоловік і це мінімум по 3-4 поєдинки в категорії. Всі наші хлопці гарно себе показали в групових етапах, але на жаль не хватило їм трошки в іншому колі. Також дівчата молодці, здобули срібло і бронзу", – говорить Володимир Соляр.

даша єдиноборcтва
Фото: Суспільне Вінниця

За нагороди боролися 500 спортсменів з 42 країн світу. Вік учасників від 12 до 17 років. Серед них Іван Бердиш із Погребища. Хлопець посів друге місце у ваговій категорії 72 кг.

"Готувався вісім раз на тиждень. Було лише два вихідних. На змаганнях провів 5 сутичок. В результаті яких я здобув срібну нагороду. Зі мною були представники команди Індії, Ізраїлю, Америки, Великобританії. У фіналі я програв представнику зі штатів. Мені не вистачило навичок в партері і потрібно було трішки спокійніше працювати", – каже Іван Бердиш.

Серед призерів – 14-річна Мирослава Бойчук. Вона отримала срібло у ваговій категорії 44 кг. Для дівчини – це другий турнір. Розповідає, що у змішаних боях найбільше любить адреналін. У Еміратах мала два поєдинки з представницями Казахстану та Румунії. Останній програла.

"Програла, тому що поспішила. Розпочався бій, вона працювала у стійці і у боротьбу не лізла, а я хотіла її перевести. Відкрила їй шию і вона мене "задушила". Треба було попрацювати в стійці. І я б змогла виграти, бо з відео видно, що я сильніша", – говорить Мирослава Бойчук.

даша єдиноборcтва
Фото: Суспільне Вінниця

Загалом українська збірна за 4 дні змагань на міжнародному чемпіонаті світу зі змішаних єдиноборств здобула 32 медалі: 8 золотих, 14 срібних і 10 бронзових нагород. У командному заліку випередили США і Таджикистан.

Читайте також

  • Вінницькі футзалісти зіграли у фіналі "Кубку Нескорених"
  • Вінницькі спортсмени здобули дванадцять медалей на чемпіонаті світу зі спортивної радіопеленгації

На початок