"Битва за Британію". Тайсон Ф'юрі кинув виклик Ентоні Джошуа: як той відреагував

"Битва за Британію". Тайсон Ф'юрі кинув виклик Ентоні Джошуа: як той відреагував

"Битва за Британію". Тайсон Ф'юрі кинув виклик Ентоні Джошуа: як той відреагував
. AP Photo/Matt Dunham

Поки Ф'юрі не має можливості зустрітися в рингу з Усиком, він хоче організувати ще одне британське дербі.

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі за версією WBC, британець Тайсон Ф'юрі, викликав на бій іншого британця, ексчемпіона світу Ентоні Джошуа. Про це Ф'юрі заявив на своїй сторінці у Twitter.

Востаннє Ф'юрі виходив у ринг у квітні 2022 року й тоді здобув перемогу над ще одним британцем Ділліаном Вайтом. Після того Тайсон кілька разів оголошував про завершення кар'єри й повернення в бокс: зокрема, для боїв із британцями Дереком Чісорою або Ентоні Джошуа та українцем Олександром Усиком.

Саме Усик у серпні цього року завдав Джошуа другої поразки, захистивши титули WBO, WBA та IBF у бою-реванші. І саме з Усиком після цієї перемоги висловив бажання боксувати Ф'юрі, адже поєдинок з українцем потенційно має визначити першого в історії суперважкої ваги абсолютного чемпіона світу, який об'єднає всі чотири головні пояси. За це британець вимагає пів мільярда фунтів гонорару.

Читайте також: Енді Руїс став претендентом на пояс WBC Тайсона Ф'юрі у 12-раундовому бою з трьома нокдаунами: відео

Усик також заявив, що далі прагне битися лише з Ф'юрі, проте зазначив, що цього року точно не планує цього робити, адже має залікувати травми та хоче провести час із родиною. Тайсон відреагував на це заявою, що натомість кине виклик іншому боксеру, яким і виявився Джошуа.

"Ентоні Джошуа, я знаю, що ти щойно програв бій Усику та наразі не маєш наступного суперника, – звернувся Ф'юрі до Джошуа. – І я хочу надати тобі можливість битися зі мною за чемпіонський пояс WBC у надважкій вазі в найближчі місяці".

Цей потенційний поєдинок із Джошуа Ф'юрі назвав "битвою за Британію" ("Battle of Britain").

Читайте також: Претендент на нокаут року. Срібний призер Олімпіади-2020 "відправив спати" суперника серією потужних ударів: відео

Що на цей виклик відповів Джошуа

Джошуа заявив, що готовий зустрітися із Ф'юрі в грудні цього року, якщо його пропозиція є серйозною, проте порадив чемпіонові вести переговори з його менеджерською компанією.

"Ага, заспокойся, – написав Ентоні у Twitter. – Я не веду розмови онлайн просто заради того, щоб здаватися важливим. Тож якщо ти всерйоз, звертайся до 258MGTМенеджерська компанія Джошуа.. Я буду готовий у грудні. Годі".
Читайте також: "Це було б дуже справедливо". Президент WBC оцінив шанси Ломаченка на проведення чемпіонського бою з Гейні

Що відомо

На початок