Збірна України обіграла Італію і достроково вийшла у плей-оф Євробаскету-2022

Збірна України обіграла Італію і достроково вийшла у плей-оф Євробаскету-2022

Збірна України обіграла Італію і достроково вийшла у плей-оф Євробаскету-2022
. FIBA Basketball

Українці також взяли реванш за поразку у матчі відбору на ЧС-2023.

Збірна України з баскетболу достроково пройшла до плей-оф чемпіонату Європи-2022. Трапилося це за підсумками матчу українців проти збірної Італії.

Перед поєдинком проти Італії українці майже гарантували собі вихід у наступний раунд турніру. Команди Естонії та Великої Британії програли треті матчі на турніри, тож "синьо-жовті" мали великі шанси на фініш у топ-4.

Читайте також: Збірна України з баскетболу практично гарантувала собі достроквий вихід у плей-оф Євробаскету-2022

Утім, для того, щоб остаточно гарантувати собі вихід у наступний раунд Євробаскету-2022, українцям потрібно було перемагати у третьому матчі. Суперником українців стала команда Італії, яка до гри підходила, маючи одну перемогу та одну поразку.

Україна не вперше зустрічалася проти Італії за останній кілька тижнів. Італійці є одними із суперників українців у відборі на ЧС-2023, і перший поєдинок між командами закінчився поразкою "синьо-жовтих".

Читайте також: «Ми не та команда, що була перед війною». Головний тренер збірної України з баскетболу – про відбір ЧС і виступ на Євро

На Євробаскеті Україні вдалося взяти реванш у Італії та перемогти. Хоча старт зустрічі для "синьо-жовтих" вийшов непростим: у першій половині зустрічі українцям доводилося навіть відігравати різницю -10.

Зрештою, Україна уникнула розгрому: на перерву "синьо-жовті" пішли з відставанням у чотири очки. А перед заключною 10-хвилинкою рахунок був навіть рівним - 19:15.

Ключовою для України стала остання чверть. За чотири хвилини до кінця "синьо-жовті" набрали ривок 13:2 та вийшли уперед з перевагою в 11 очок.

Італійці намагалися відігратися у заключні хвилини. І хоча рахунок скоротили, Україна втримала перемогу і, таким чином, достроково вийшла у плей-оф.

Найрезультативнішим гравцем матчу у складі України став Святослав Михайлюк, який набрав 25 очок. Ще по 17 очок у доробку Іссуфа Санона та Івана Ткаченка.

Євробаскет-2022. Третій тур

Україна - Італія 84:73 (16:21, 22:21, 19:15, 27:16)

У турнірній таблиці групи Україна продовжує йти лідером. І разом зі збірною Греції вже точно зіграє у плей-оф Євробаскету.

Турнірна таблиця групи С

  1. Україна - 6 очок (3 матчі), +41 (різниця очок)
  2. Греція - 6 (3), +24
  3. Хорватія - 5 (3), +20
  4. Італія - 4 (3), +6
  5. Естонія - 3 (3), -25
  6. Велика Британія - 3 (3), -66

Водночас подальша сітка збірної України у плей-оф визначиться за підсумками групового етапу. Залежно від місця, яке посядуть українці у групі, буде відомий і наступний суперник команди.

Що відомо

  • Збірна України вдруге поспіль вийшла до плей-оф Євробаскету. У 2017 році українцям вистачило двох перемог для цього, після чого у плей-оф вони програли Словенії.
  • У плей-оф збірна України зіграє проти однієї з команд групи D. З цієї групи вихід у наступний раунд змагань поки що не гарантувала собі жодна із команд.

Що далі

  • Вівторок, 6 вересня, 18:00. Греція - Україна.
На початок