Перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда відвідала Львів

Перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда відвідала Львів

Перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда відвідала Львів
. Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Сьогодні, 5 вересня, Львів відвідала перша леді Польщі Агата Корнгаузер-Дуда. Під час поїздки вона вшанувала пам’ять полеглих українських та польських воїнів на Личаківському кладовищі. А також поспілкувалась з пацієнтами дитячої лікарні та завітала в одну з львівських шкіл. Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Під час візиту Агата Корнгаузер-Дуда вшанувала пам’ять полеглих українських та польських воїнів на Личаківському кладовищі у Львові та військовому кладовищі у Мостиськах. Там поховані солдати польського війська, які загинули на початку Другої світової війни, воїни Української Галицької Армії та новітні герої України.

Перша леді Польщі вшанувала пам'ять полеглих воїнів
Перша леді Польщі вшанувала пам'ять полеглих воїнів. Facebook/Максим Козицький

Також перша леді Польщі відвідала Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, де лікують важкохворих дітей. Агата Корнгаузер-Дуда поспілкувалась з пацієнтами діалізного відділення та відділення дитячої онкології, яких евакуювали з Київщини, Харкова, Миколаєва та Донецька.

"Сьогодні ми відчули, наскільки сильною і безпрецедентною є підтримка Польщі в такий нелегкий для нашої країни час. Візит у Львів, де зберігається висока загроза ракетного удару, засвідчив потужне бажання допомогти нашому Центру і нашій країні загалом", — каже директор Центру Андрій Синюта.

Агата Корнгаузер-Дуда поспілкувалась з важкохворими дітьми
Агата Корнгаузер-Дуда поспілкувалась з важкохворими дітьми. Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Окрім того, перша леді завітала у лікарню Святого Луки у Львові. Там вона презентувала новий МРТ-апарат, який уряд Польщі передав медзакладу.

"Сучасний та швидкий МРТ-апарат – це подарунок від уряду Польщі нашому урядові. Його сьогодні передав Державний секретар канцелярії Президента Польщі Яцек Шєвера у межах візиту на Львівщину першої леді Республіки Польща Агати Корнгаузер-Дуди. Такого класу техніки дотепер не було у медзакладах на заході України. За добу за допомогою цього апарата можна обстежити до 40 людей. Це ще одне підтвердження, що Польща з нами. Дякуємо за щиру та всебічну допомогу!", — каже начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

МРТ, який подарував Львову уряд Польщі
МРТ, який подарував Львову уряд Польщі. Facebook/Максим Козицький

В межах поїздки перша леді Польщі також відвідала львівський ліцей № 24 імені М. Конопницької. Дружина польського президента взяла участь в інтегрованому занятті для учнів перших класів ліцею №24 та ліцею №10 та поспілкувалась із педагогами й учнями.

Перша леді Польщі завітала у львівську школу
Перша леді Польщі завітала у львівську школу. Львівська міська рада

Агата-Корнгаузер-Дуда під час візиту запевнила, що вона і її країна й надалі підтримуватиме й допомагатиме усім українцям аж до перемоги.

Читайте також: У пункті пропуску "Краківець" утворилася черга з понад 600 вантажівок

На початок