Instagram видалив обліковий запис PornHub

Instagram видалив обліковий запис PornHub

Instagram видалив обліковий запис PornHub
.

Instagram видалив офіційний обліковий запис PornHub через зростання тиску з боку активістів. Про це повідомляє видання The Verge. На момент видалення акаунт мав близько 13,1 мільйона підписників і 6200 публікацій.

В акаунті розміщувався безпечний для роботи контент, що рекламує різні відео та акторів PornHub. PornHub має облікові записи і в інших соціальних мережах, зокрема Twitter.

Компанія Meta не пояснює свого рішення, однак активістка Лейла Мікельвейт опублікувала у Twitter скріншоти, які показують, що обліковий запис було видалено через порушення правил спільноти Instagram.

Мікельвейт також додала, що Instagram і Meta прийняли "правильне рішення, розірвавши зв’язки з Pornhub", і що настав час іншим великим технологічним компаніям, таким, як Google, Amazon і Microsoft, "наслідувати їхній приклад".

Pornhub уже давно критикують за сприяння розповсюдженню матеріалів, присвячених жорстокому поводженню з дітьми. У 2020 році Visa та Mastercard припинили обробку платежів на PornHub через наявність на сайті "незаконного контенту".

У відповідь на критику PornHub зробив такі кроки, як видалення всього контенту від неперевірених користувачів та видалення функції завантаження, що дозволяло будь-якому користувачеві завантажувати будь-яке відео.

Більше про сучасну культуру та соціальні мережі в Україні

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок