Нічний обстріл Миколаєва у фото

Нічний обстріл Миколаєва у фото

Оновлено
Нічний обстріл Миколаєва у фото
. Фото: Єлизавета Кротик

Близько 2:30 4 вересня у Миколаєві пролунали потужні вибухи. За ніч сирени лунали чотири рази. На ранок стало відомо, що російські війська обстріляли три медичні заклади, два навчальні, готель та музей.

Кореспонденти Суспільного побували на місцях обстрілів та зробили фотографії наслідків ударів російських боєприпасів по інфраструктурі Миколаєва.

За інформацією Миколаївської обласної військової адміністрації, російські війська випустили по місту понад п'ять ракет типу С-300.

"Вночі четвертого вересня російські окупанти вчергове обстріляли місто Миколаїв та область. По Миколаєву вчергове гатили ракетами з протиповітряної системи С-300. Можу сказати, буквально дивом залишився цей випадок без постраждалих, без травмувань та загибелі цивільного населення", — повідомив пресофіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук.

П'ять метрів — відстань, на якій впала російська ракета поблизу одного з Центрів первинної медико-санітарної допомоги Миколаєва. Під час обстрілу на місці був лише охоронець. Директор закладу каже, що чоловік дивом вцілів, адже "сторожка" зруйнована. На момент обстрілу охоронець не перебував всередині.

"Ракета впала буквально в 5 метрах від будівлі. Вибуховою хвилею вибило не тільки вікна, а й пошкодило все всередині. Крило Центру повністю знищено. Там і техніка, і оргтехніка, і інструментарій, і холодильники, і кондиціонери, меблі – дуже багато. Збитків – на мільйони гривень. Постраждалих немає", — розповів директор ЦПМСД Сергій Мотуз.

Нічний обстріл Миколаєва у фото
Кабінет, в якому проводили огляд маленьких пацієнтів. Ваги, на яких зважували немовлят пошкоджені, на підлозі скло та уламки. Фото: Єлизавета Кротик

Під обстріл потрапили 26 житлових будинків. У них загалом вилетіло 74 вікна. Повідомив міський голова Олександр Сєнкевич. У семи будинках частково пошкоджений дах.

Нічний обстріл Миколаєва у фото
Співробітники лікарні проводять прибирання. Збирають до купи уламки, які розкидало по будівлі та території. Фото: Єлизавета Кротик

Поруч з медзакладом розташований Інститут післядипломної педагогічної освіти, який також зачепило ударною хвилею. Від ранку співробітники закладу прибирають уламки та скло, що розкидані у коридорах та кабінетах. У кутку лежить понівечений прапор України. Поруч — годинник, який зупинився о 2:35, — приблизно в той час, коли пролунав вибух.

"Ось власне годинник, він зафіксував час "прильоту" і Миколаївський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти вдруге було понищено. Перший приліт був 14 липня, тоді було пошкоджено другий корпус нашого інституту. А сьогодні відбулося нищення головного корпусу. Немає близько 70 вікон, шість дверей, які не підлягають відновленню, знищена техніка, меблі, матеріальні цінності, які були в аудиторіях і кабінетах. Але головне, що люди живі", — розповів директор інституту Василь Шуляр.

Нічний обстріл Миколаєва у фото
Годинник впав зі стіни у момент обстрілу Миколаєва. Стрілки зупинилися, коли пролунав вибух поблизу Інституту післядипломної педагогічної освіти. Фото: Єлизавета Кротик

Нічний обстріл Миколаєва у фото
Територія поблизу Інституту післядипломної педагогічної освіти вкрита уламками, склом, гілками дерев. Фото: Єлизавета Кротик

Неподалік — готель "Олександрівський", розташований в історичній будівлі 19 століття. Колишнє Олександрівське училище, а нині місце перепочинку для гостей Миколаєва, також зазнало пошкоджень. У номерах побиті вікна, пошкоджено фасад будівлі.

Нічний обстріл Миколаєва у фото
Будівля готелю. Фото: Єлизавета Кротик

Вночі від звуків вибухів прокинулися місцеві жителі. Ольга Михайлівна з чоловіком встигли заховатися між двох стін, коли у квартирі вибуховою хвилею винесло вікна. Її будинок розташований в кількох метрів від місця влучання російської ракети.

"Я прокинулася о пів на 3 десь і якраз перші вибухи почалися. Я сказала, що десь в місті й потім ми стали там біля вбиральні, де завжди ховаємося і в цей час стався цей страшний вибух. Сусідська квартира була закрита, відкрило повністю, вікна на кухні вибило", — каже Ольга.

Нічний обстріл Миколаєва у фото
Вирва, що утворилася на місці влучання ракети. Фото: Єлизавета Кротик

Поруч розташована гімназія. Навчальний заклад також зазнав удару вибуховою хвилею. В гімназії вибило вікна та пошкоджено будівлю.

Нічний обстріл Миколаєва у фото
Вікна гімназії. Фото: Єлизавета Кротик

Читайте також

Вночі 4 вересня, близько 2:30, у Миколаєві було чутно звуки вибухів. Під обстріли російських військ потрапили лікувальні заклади та житлові будинки.

Внаслідок збройної агресії Росії на Миколаївщині постраждала 71 дитина

У Миколаєві сталося дві пожежі внаслідок обстрілів російської армії

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок