Трамп назвав Байдена "ворогом держави"

Трамп назвав Байдена "ворогом держави"

Трамп назвав Байдена "ворогом держави"
. Експрезидент США Дональд Трамп. Фото: Associated Press

Експрезидент США Дональд Трамп назвав Джо Байдена ворогом держави та розкритикував обшук ФБР у своєму будинку у Флориді. Про це він заявив під час мітингу в Пенсильванії, повідомляє AFP.

Раніше цього тижня президент США Джо Байден заявив, що його попередник Трамп і прихильники республіканців "представляють екстремізм, який загрожує самим основам нашої республіки".

Виступаючи у Філадельфії Байден розкритикував республіканців, які приймають ідеологію Трампа "Зробимо Америку знову великою", і закликав своїх прихильників дати відсіч у тому, що він назвав "битвою за душу нації".

Трамп назвав цю промову "найжорстокішою, ненависницькою та розкольницькою промовою, яку коли-небудь виголошував американський президент".

"Він ворог держави... Республіканці в русі MAGA (Make America Great Again, — ред.) не намагаються підірвати нашу демократію. Ми намагаємось врятувати нашу демократію. Небезпека для демократії походить від лівих радикалів, а не від правих", — сказав Трамп.

Він також розкритикував обшуки, які ФБР повело у його маєтку у Флориді і назвав їх пародією на правосуддя і попередив, що це призведе до "небаченої негативної реакції".

"Не може бути яскравішого прикладу дуже реальних загроз американській свободі, ніж кілька тижнів тому, як ви бачили, коли ми стали свідками одного з найбільш шокуючих зловживань владою з боку будь-якої адміністрації в історії Америки", — сказав Трамп.

Що відомо

8 серпня 2022 року під час обшуків у маєтку колишнього президента США Дональда Трампа Федеральне бюро розслідувань виявило 11 комплектів секретних документів. Раніше ЗМІ повідомили, що правоохоронці шукають документи, пов’язані з ядерною зброєю. Конгресмени-демократи Керолін Мелоні та Адам Шифф звернулися до директора Національної розвідки США Евріл Гейнс із закликом оцінити збитки для національної безпеки від зберігання Трампом секретних документів у своєму маєтку.

Читайте також

Трамп у вересні може оголосити про участь у президентських виборах — ЗМІ

Трамп заявив, що молиться за українців і натякнув на участь у майбутніх виборах

Трамп "брехав" про фальсифікації на виборах 2020 року — Сенат США

На початок