Подоляк: "Російські страшилки про "холодну зиму" є пшиком"

Подоляк: "Російські страшилки про "холодну зиму" є пшиком"

Подоляк: "Російські страшилки про "холодну зиму" є пшиком"
. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк. Фото УНІАН

Попри залякування з боку Росії, Європейський Союз успішно підготувався до зимового сезону, майже повністю заповнивши свої газові сховища.

Про це у своєму Twitter заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Вересень тільки почався, а газові сховища Європи заповнені майже вщерть. Укотре виявилося, що російські страшилки про "холодну зиму" є пшиком. Як і план газового шантажу Європи та примусу до здачі", — написав посадовець.

За його словами, ЄС цілком спроможний обійтися без постачань російських вуглеводнів

"Все ж іде за планом, так? Мабуть, план такий: вільна Україна та енергонезалежний Європейський Союз", — підсумував Подоляк.

Що відомо

  • 20 липня президент РФ Володимир Путін заявив, що пропускна спроможність газопроводу "Північний потік-1" може бути ще більше скорочена через повільний прогрес в обслуговуванні обладнання.
  • Із 11 по 21 липня "Північний потік-1" зупиняли на профілактику, яка включала тестування механічних компонентів та систем автоматизації.
  • 20 липня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликала країни ЄС зменшити споживання газу на 15% та запасати ним сховища у разі повного скасування постачання його з РФ.
  • 26 липня Країни-члени Європейського Союзу офіційно погодилися на добровільне скорочення попиту на природний газ на 15% у порівнянні з їхнім середнім споживанням за останні п’ять років. Скорочення попиту діятиме впродовж року, і Єврокомісія перегляне це рішення у травні 2023 року.

Читайте також

Росія організувала "газовий шантаж", щоб тиснути на ЄС — Подоляк

"Настав час обмежити ціну на газ з російських газопроводів до Європи" — президентка Єврокомісії

На початок