Погрози вбивством журналістці Суспільного у Рівному: через чотири роки оголосили підозру водію

Погрози вбивством журналістці Суспільного у Рівному: через чотири роки оголосили підозру водію

Погрози вбивством журналістці Суспільного у Рівному: через чотири роки оголосили підозру водію
. Водій Андрій Бузинарський після ДТП погрожував журналістці Суспільного Інні Білецькій / Скрин з репортажу 2018 року

Рівненська окружна прокуратура повідомила про підозру 31-річному рівнянину за фактом погрози насильством щодо журналіста, який здійснював законну професійну діяльність. Про це 2 вересня повідомили на офіційному сайті установи. Йдеться про випадок чотирирічної давнини, коли Андрій Бузинарський після вчинення ДТП відкрито погрожував журналістці Суспільного Інні Білецькій.

Що кажуть у прокуратурі

Причетність чоловіка до вчинення вказаного кримінального правопорушення підтвердили ряд судових експертиз, зокрема, фоноскопічна та судова лінгвістична експертиза мовлення, зазначили у пресслужбі прокуратури області. Досудове розслідування проводила поліція.

“Наразі рівнянина оголошено в розшук у зв’язку з його ухиленням від слідства та відсутністю інформації щодо його місцезнаходження. Судом також надано дозвіл на затримання особи з метою його приводу для участі в розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, — повідомила пресслужба.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що чоловік, який мав би бути під домашнім арештом, сів за кермо у стані сп’яніння та потрапив у ДТП. Коли на місце події приїхала журналістка місцевої телерадіокомпанії – підозрюваний, коментуючи ДТП, висловив погрози насильством та смертю жінці та її родині. При цьому підозрюваний уточнив навіть спосіб реалізації своїх погроз.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

Що це за випадок

ДТП сталась близько 7:00 на вулиці Грушевського у Рівному 11 серпня. Тоді легковик з Андрієм Бузинарським за кермом на швидкості проїхав перехрестя і врізався в інше авто. На відео зафіксовано момент ДТП.

Внаслідок зіткнення водій та пасажирка іншого автомобіля отримали травми. Натомість у Андрія Бузинарського виявили 2,14 проміле алкоголю у крові, це перевищення допустимої норми майже в 11 разів.

Журналістка Суспільного Інна Білецька прибула на місце аварії та фіксувала на відео наслідки. Діалог спілкування із водієм Андрієм Бузинарським:

– Ти думаєш, що ти все життя будеш їздити й тобі нічого не буде? – Інна Білецька.

– Нє, я не думаю. Я думаю, що тобі башку сьогодні поламають і ти будеш до завтра як мінімум трупом. У тебе діти є? – Бузинарський.

– Чого ти мене питаєш за моїх дітей?

– Бо не буде в них мами.

Крім того, двічі вдарив ногами по її телефону.

Реакція журналістки

Інна Білецька повідомлення про підозру прокоментувала Суспільному так:

“Будь-яким неправомірним діям, будь-яким злочинам повинна завжди бути дана правова оцінка і вони повинні бути ретельно розслідувані. Якщо для цього слідству знадобилося кілька років — так і буде. Я сподіваюся, що наступним кроком буде правильна, справедлива і в межах законодавства оцінка того, що скоїв цей молодий чоловік у суді”.

Читайте також

  • Наслідки війни: який бізнес вже переїхав на Рівненщину та який район обирає найбільше
  • "Ми — голос тих, хто в окупації": як живе на Рівненщині викладачка Ганна Бут з Мелітополя
  • Без ясельних груп та з обмеженнями: мер Рівного розповів про роботу дитсадків

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок