У Кропивницькому збирають шкільне приладдя для дітей-переселенців

У Кропивницькому збирають шкільне приладдя для дітей-переселенців

У Кропивницькому збирають шкільне приладдя для дітей-переселенців
. Фото Олени Бринзи

У Кропивницькому представники громадської організації "Батьківська рада" збирають шкільне приладдя для дітей-переселенців. Про це Суспільному розповіла її керівниця Олена Бринза.

Шкільне приладдя збирають для 20 дітей: двох дошкільнят, п'ятьох учнів молодших класів та 13 старшокласників. Усі вони живуть у соціальному гуртожитку, який облаштували з колишньої школи №7.

"Збираємо зошити, олівці, фломастери, фарби, пензлі, альбоми, ножиці, клей. Тобто все, що знадобиться для навчання. Можна принести те, чим діти вже не користуються, але воно у гарному стані. Або купили більше, ніж треба", – сказала Олена Бринза.

Також батьки просять настільні лампи. Їх потрібно десять. "Я так зрозуміла, що вони приїхали з Донеччини та Луганщини, тому що там вони нещодавно. Канцелярські товари – це не ті речі, які береш із собою під час евакуації".

Принести шкільне приладдя можна 4 вересня з 14:00 до 16:00 на перехрестя вулиць Дворцової та Чорновола. Там стоятимуть працівники організації та збиратимуть принесене.

"Ми хочемо з понеділка-вівторка поїхати та роздати, бо розуміємо: навчальний рік почався, треба сьогодні вже. Ми вдячні кожному, хто відгукується".

Що відомо

У Кропивницькому колишню школу №7 переоблаштували під гуртожиток для переселенців. Він розрахований на 130 людей, нині в ньому живуть 30 людей з Донбасу, Харківської, Херсонської і Миколаївської областей.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок