Україна передала ЄС документи для приєднання до "митного безвізу"

Україна передала ЄС документи для приєднання до "митного безвізу"

Україна передала ЄС документи для приєднання до "митного безвізу"
. Facebook

Україна передала європейській стороні необхідні інструменти для приєднання до Конвенції про процедуру спільного транзиту (NCTS) та Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами, відомій як "митний безвіз".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Як нагадали в установі, 25 серпня 35 країн – учасниць міжнародних митних конвенцій офіційно запросили Україну приєднатися до європейської родини спільного транзиту та спрощень у транскордонній торгівлі.

"Міжнародне застосування NCTS, у доповнення до реінжинірингу програми АЕОАвторизованого економічного оператора та системи митних спрощень, — це основний інструмент для швидкого проходження товарів через митницю зі збереженням безпеки на кордоні під час війни", — зазначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

За його словами, із приєднанням до міжнародних митних конвенцій та запуском відповідних законодавчих змін Україна виконає 81% своїх зобов’язань Угоди про асоціацію з ЄС у митній сфері.

"Досягнення у міжнародній митній політиці суттєво наближають Україну як країну-кандидата до вступу в ЄС", — наголосив посадовець.

15 серпня Верховна рада ухвалила в цілому проєкт закону 7420, відомий як "закон про митний безвіз".

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 189. Текстовий онлайн

На початок