Газпром скорочує постачання газу в Європу

Газпром скорочує постачання газу в Європу

Газпром скорочує постачання газу в Європу
. Фото: Газпром

Російський газовий монополіст "Газпром" заявив, що скорочує поставки природного газу по газопроводу "Північний потік-1" на 40%.

Про це заявив російський "Інтерфакс". Компанія заявляє, що причиною цього є "невчасне проведення ремонтних робіт" компанією Siemens.

"У зв'язку з несвоєчасним поверненням компанією Siemens (Німеччина) газоперекачувальних агрегатів з ремонту, випрацюванням міжремонтного ресурсу ГПА і виявленими технічними несправностями двигунів (отримано припис Ростехнагляду про тимчасову заборону діяльності) в даний час на КС "Портова" може бути використано тільки три газоперекачувальних агрегати", — заявляє "Газпром".

Відтак зниження постачання газу сягне понад 60 мільйонів кубічних метрів на добу.

"Постачання газу в газопровід "Північний потік" в даний час можуть бути забезпечені в обсязі до 100 мільйонів кубічних метрів на добу (при плановому обсязі 167 мільйонів ​​кубічних метрів на добу)", — зазначає російська компанія.

Трансбалтійський газопровід "Північний потік" протяжністю 1224 кілометри та потужністю 55 мільярдів кубічних метрів газу на рік був запроваджений в експлуатацію у листопаді 2011 року.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

  • 31 травня повідомлялось, що лідери країн ЄС на саміті Європейської ради у Брюсселі дійшли згоди до кінця 2022 року заблокувати більшу частину імпорту російської нафти у відповідь на вторгнення РФ до України, зробивши тимчасовий виняток для палива, яке постачається трубопроводами. Окрім того, представники ЄС домовились запровадити санкції проти 80 олігархів та трьох телеканалів РФ, а також відключити російський "Сбербанк" від платіжної системи SWIFT.
  • Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 31 травня привітав ухвалення Європейським Союзом шостого пакета санкцій проти Росії, який передбачає зокрема і введення часткового ембарго на російську нафту.
  • 3 червня Європейський Союз офіційно повідомив про шостий пакет санкцій проти РФ через вторгнення Росії в Україну.
  • Україна подала Євросоюзу пропозиції щодо сьомого пакета санкцій проти Росії і наполягає на якнайшвидшому ухваленні нових обмежень, заявив на онлайн-брифінгу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок