У Світловодську підготувались до опалювального сезону та його безперебійність гарантувати не можуть

У Світловодську підготувались до опалювального сезону та його безперебійність гарантувати не можуть

У Світловодську підготувались до опалювального сезону та його безперебійність гарантувати не можуть
. Світловодська триповерхівка/фото Суспільне Кропивницький

У місті Світловодськ Кіровоградської області понад 200 будинків і бюджетні заклади, зокрема, школи, дитсадки, лікарні готові до опалювального сезону. Про це Суспільному розповів міський голова Андрій Маліцький. З його слів, незважаючи на готовність мереж до прийому тепла, в умовах війни гарантувати безперебійний опалювальний сезон не може.

У квартирі світловодчанки Людмили Антонової – централізоване опалення. Минулої зими жінка щомісяця платила 3500 тисячі гривень.

"Зазвичай, опалювальний сезон у нас починається в листопаді. Цієї зими позачиняю всі кімнати. В одній, якщо буде холодно, вмикатиму обігрівач. А що робити? Іншого виходу не має".

У Світловодську на Кіровоградщині підготувались до опалювального сезону, та його безперебійність гарантувати не можуть
Світловодчанка Людмила Антонова у своїй квартирі. Суспільне Кропивницький

Всі 29 будинків з централізованим опаленням, які мають на утриманні, до зими підготували – сказав директор комунального підприємства "Житлосервіс 2012"Анатолій Кучугурний.

"Внутрішньобудинкові мережі готові до якісного теплоносія. Що це означає – це тиск, який повинен відповідати нормативам".

Чи буде тепло в будинках світловодчан, залежить від готовності мереж – пояснив керівник теплопостачального підприємства Сергій Московський.

"Підприємство зробить все можливе, щоб те тепло, яке ми згенеруємо з газу, дійшло до споживачів. Але хотілось би, щоб і люди змогли отримати тепло через свої мережі, батареї та інші інженерні комунікації, які розташовані в будинку".

У Світловодську на Кіровоградщині підготувались до опалювального сезону, та його безперебійність гарантувати не можуть
Члюсар Денис Пономаренко підготував внутрішньобудинкові мережі до опалювального сезону. фото Суспільне Кропивницький

За словами Сергія Московського, вартість опалення під час воєнного стану не зміниться.

"У нас на обліку 11 тисяч 457 абонентів. Це не рахуючи соцсфери – дитсадків, шкіл, лікарень та інших культурних закладів. На кінець опалювального сезону населення, бюджетні та інші організації заборгували підприємству 220 мільйонів гривень. Стосовно нашого боргу – це в межах 210 мільйонів гривень, при чому без штрафних санкцій і податків. Якщо доплюсувати це, то вийде сума до 300 мільйонів".

Мережі теплопостачання до зими готові – сказав міський голова Андрій Маліцький.

"Невідомо, що буде з опалювальним сезоном, тому що не знаємо чого очікувати від нашого ворога. Ми отримали інформацію від кабміну, що ця зима буде найпроблемнішою. Нам дали завдання, максимально перейти на альтернативні види опалення, щоб зменшити споживання газу мінімум на 10%. Нині будемо переводити декілька об’єктів, таким чином знімемо навантаження по газу з нашого теплопостачалього підприємства".

Міський голова Світловодська просить жителів вже зараз готуватися до зими. Початок опалювального сезону у місті буде залежати від безпекової ситуації і погоди.

Читайте також

Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб

На початок