Екскерівника Держагентства резерву підозрюють у завданні збитків державі на 205 млн гривень

Екскерівника Держагентства резерву підозрюють у завданні збитків державі на 205 млн гривень

Екскерівника Держагентства резерву підозрюють у завданні збитків державі на 205 млн гривень
. Фото: Державне бюро розслідувань

Колишньому виконувачу обов'язків голови Державного агентства резерву повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем. Через продаж з Держрезерву дизпалива за заниженою ціною він завдав збитків державі на понад 205 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

ДБР повідомило про підозру екскерівнику Держагентства резерву України
Фото: Державне бюро розслідувань

Зазначається, що у квітні 2021 року посадовець Держрезерву санкціонував продаж на профільному аукціоні 18 тисяч тонн дизельного палива за значно заниженою вартістю.

"Чиновник проігнорував рекомендації Мінекономіки щодо забезпечення проведення належної оцінки ринкової вартості дизпалива. За результатами аукціону дизпаливо було продано приватній фірмі вдвічі дешевше від його ринкової вартості", – наголосили в ДБР.

І додали, що зараз чоловік працює заступником голови Державної інспекції архітектури та містобудування.

У повідомленні ДБР ім'я чиновника не називається. Але підозрюваним може бути Микита Барабаш, який на момент проведення аукціону обіймав посаду виконувача обов'язків голови Держрезерву. А з грудня 2021 року був призначений на посаду заступника голови Державної інспекції архітектури та містобудування.

Проти екскерівника Держрезерву порушили кримінальне провадження за статтею про зловживанняч.2 ст. 364 владою або службовим становищем. Йому загрожує до 6 років позбавлення волі.

Що відомо

  • Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом розкрадання майна міжнародного аеропорту "Київ" на початку повномасштабного вторгнення Росії. Справу розслідують за статтею перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень.
  • Колишнього в.о гендиректора космічного агентства судитимуть за незаконну приватизацію нерухомості в центрі Києва.
  • Працівники Державного бюро розслідувань викрили масштабне розкрадання майна українських підприємців – дизпалива, вугілля, газу пропан-бутан. До цього можуть бути причетні посадовці однієї з місцевих військових адміністрацій Сумської області.

Читайте також

ДБР повідомило про підозру львівському митнику за пропуск вантажівок без мита

В Україні судитимуть капітана російського фрегата, з якого обстрілювали Одесу та Миколаїв

На початок