Підготовка української армії. Боррель розповів, про що міністри країн ЄС говоритимуть у Празі

Підготовка української армії. Боррель розповів, про що міністри країн ЄС говоритимуть у Празі

Підготовка української армії. Боррель розповів, про що міністри країн ЄС говоритимуть у Празі
. Високий представник ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, фото: AP

Питання військової підтримки Україні обговорять сьогодні міністри оборони і закордонних справ країн Євросоюзу. Зокрема, йтиметься про запровадження місії високого рівня підготовки української армії. Про це під час спілкування з журналістами перед зустріччю у Празі повідомив очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель, передає кореспондент Суспільного.

"Сьогодні ми продовжимо обговорення ситуації в Україні, на жаль, ситуація не краща. Ми бачимо продовження невибіркових бомбардувань мирного населення, звірства над військовополоненими. Ця атомна гра на Запорізькій АЕС, щось дуже небезпечне. Ситуація на станції продовжує залишатися дуже поганою”, — сказав Боррель.

За його словами, Україна потребує підтримки Євросоюзу.

“І ми продовжуватимемо надавати цю підтримку як військовими можливостями, так і міністри обговорюватимуть ідею запровадження місії високого рівня підготовки української армії", — пояснив Боррель.

“Міністр оборони України буде разом з нами і буде обговорювати це з нами. Напевно це найголовніша частина нашої зустрічі”, — додав очільник європейської дипломатії.

Також міністри оборони країн-членів ЄС обговорять кроки по підтримці власної оборонної промисловості, щоб покрити власні потреби в озброєнні, яке було надане Україні.

"Як ми можемо підтримати нашу оборонну промисловість, так, щоб країни-члени виробляли більше зброї, тому що використовуємо свої запаси надаючи багато озброєння Україні. Тому ми маємо їх наповнити знову", — сказав журналістам Боррель.

Він зазначив, що зустріч в Празі є неформальною, тому чекати офіційних рішень за результатами зустрічі не треба.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 188. Текстовий онлайн

У Празі міністри ЄС обговорять створення військової тренувальної місії для українців — Reuters

Чехія запропонує ЄС скасувати спрощену видачу віз росіянам і білорусам — ЗМІ

"Не думаю, що ця ідея матиме необхідну одностайність" — Боррель про заборону віз в ЄС для всіх росіян

На початок