189 день війни: хроніка подій в Херсонській області

189 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Оновлено
189 день війни: хроніка подій в Херсонській області
. Фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

189 день повномасштабного вторгнення Росії в Україну. ЗСУ проводить наступальні дії в різних напрямах на півдні України. У Херсоні та області лунають вибухи — Сили оборони знищують склади боєприпасів, техніку і живу силу військ РФ.

Суспільне слідкує за всіма подіями, що відбуваються в регіоні. Інформація оновлюється. Новини попереднього дня читайте тут, відеосюжети та дайджести новин — на YouTube Суспільне Херсон.

Переселенці з тимчасово окупованого Херсона не можуть отримати соціальні виплати

Переселенці з тимчасово окупованого Херсона не можуть отримати соціальні виплати. Куди звертатись внутрішньопереміщеним особам та які документи подавати, з'ясовувало Суспільне.

У Херсоні знову чути звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Оперативна інформація від Генштабу ЗСУ станом на 18 годину

На Південнобузькому напрямку військові РФ вживають заходів з поповнення втрат та відновлення логістичного забезпечення угруповання військ.

Російські військові обстріляли райони населених пунктів Олександрівка, Лупареве, Червоний Яр, Киселівка, Квітневе, Велике Артакове, Шевченкове, Миколаїв, Біла Криниця, Посад-Покровське, Ольгине, Добрянка та Тополине. Також авіаційних ударів зазнали райони населених пунктів Андріївка, Ольгине і Плотницьке. Значну увагу росіяни приділяють повітряній розвідці БпЛА.

Другий місяць у полоні військових РФ перебуває керівник Білозерської частини ДСНС

Російські військові викрали керівника відділення Білозерської частини ДСНС Сергія Короля. За словами сусідів, чоловіка забрали з дому у Білозерці 27 липня, повідомила Суспільному знайома викраденого Іванна Буркот.

189 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Фото: Сергій Король/Facebook

На Херсонщині — відбій тривоги.

В Херсоні та області повітряна тривога.

Сили оборони півдня влучили у базування РФ трьох населених пунктів Херсонщини

Сьогодні Сили оборони півдня влучили у базування російських військових у районі Чорнобаївки, Нової Каховки, Широкої Балки. Підтверджено втрати у кількості 65 осіб. Також завдали ударів по складу боєприпасів у Новій Каховці та колоні, яка рухалась по шосе у районі Олешок.

ЗСУ вкотре завдали ударів по Антонівському залізничному та автомобільному мостах, повідомив речник ОК "Південь" Владислав Назаров

Поблизу Херсона чутно потужний вибух, повідомляють кореспонденти Суспільного.

На Херсонщині військові РФ викрали двох кримських татар

Військові РФ заарештували двох жителів Херсонської області, кримських татар Халіла Аметова та Мамеда Мустафаєва. Їх підозрюють в участі в батальйоні імені Номана Челебіджіхана, який РФ раніше визнала терористичною організацією, повідомляє Кримськотатарський Ресурсний Центр.

Поблизу Херсона чутно потужні вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного.

Херсонська окупаційна влада панікує через спротив місцевого населення

Окупаційна влада на Херсонщині панікує через вимоги Москви щодо проведення референдуму. Адже серед місцевого населення не отримали підтримку і не змогли сформувати виборчі комісії. Тому доводиться "звітувати" про "успішну інтеграцію Херсонщини до системи "руського миру", повідомляє перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

ЗСУ завдали ударів по пунктах управління та складах РФ

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони півдня завдали удари по двох пунктах управління, двох складах з боєприпасами, засобах ППО, радіолокаційній станції та по районах зосередження артилерії російських військ, повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

А також закріпили вогневий контроль над Антонівським автомобільним та мостом через шлюз Каховської ГЕС.

У Херсоні чутно звуки потужних вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного

Херсонський обласний центр крові потребує донорів

Херсонський обласний центр служби крові на 1 вересня потребує донорів другої та третьої позитивних груп крові для важкохворих І. Глущенко, П. Стешенко та А. Бень, які проходять лікування в міській клінічній лікарні ім. Є. Карабелеша.

Кров здавати за адресою Миколаївське шосе, 7.

Народна артистка Ружена Рубльова "очолила"одразу дві херсонські музичні школи

У Херсоні так звана "влада" призначила Народну артистку України Ружену Рубльову "директоркою" одразу двох музичних шкіл: №1 та №3. ЇЇ представив колективам колаборант від культури Олександр Кузьменко.

189 день війни: хроніка подій в Херсонській області
Народна артистка України Ружена Рубльова Фото: Херсонський обласний театр

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівниця міського управління культури Світлана Думинська.

Херсон - це Україна!

Рух громадянського опору "Жовта Стрічка" нагадує військовим РФ, щоб покинули Херсонщину. Активісти розповсюдили проукраїнські графіті та листівки, зафарбували російські оголошення, маркують будівлі де може проводитись референдум.

189 день війни: хроніка подій в Херсонській області
189 день війни: хроніка подій в Херсонській області. Фото: Рух "Жовта стрічка"

Допомогає переселенцям, організовує освітній процес: так працює Новокаховська міськрада

Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко разом із своїм заступником у середині липня виїхав на підконтрольну Україні територію. За його словами, головне, що сьогодні можуть робити — це допомагати жителям новокаховської громади, які виїхали з окупації.

Для цього на підконтрольній Україні території створили новий виконавчий комітет, який виконуватиме поточну роботу.

На Херсонщині — відбій тривоги.

В Херсоні та області — повітряна тривога.

Поблизу Херсона чутно звуки вибухів, повідомляють кореспонденти Суспільного.

На Херсонщині - відбій тривоги.

В Херсоні та області повітряна тривога.

Приліт по базі та обговорення втечі — ГУР перехопило телефонні розмови військового РФ

Військовослужбовець РФ, який дислокується у Білій Криниці на Херсонщині, розповідає родичам про «приліт» в їхню базу. ГУР оприлюднило перехоплення телефонних розмов військовослужбовця РФ з матір’ю, батьком та колегою.

25 липня військовий РФ розповів про обстріл Збройних Сил України, внаслідок якого згоріла база, 7 загинули та 7 поранені.

Також у розмовах росіяни обговорюють те, що, за документами, його підрозділ перебуває в Росії, він скаржиться на невиплату "бойових" грошей. Російський військовий ділиться з колегою своїм планом втечі – через Крим до Улан-Уде.

У Херсоні чутно вибухи, повідомляють кореспонденти Суспільного

Освітяни Херсонщини готові розпочати навчальний рік

Освітяни Херсонської області готові до нового навчального року і він розпочнеться вчасно 1 вересня. Про це повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

"Найголовніше в новій системі – безпека вчителів та учнів, а також збереження принципу безперервності освіти. Діти — наше майбутнє, і наш обов'язок забезпечити їм можливість бути в майбутньому конкурентними та успішними на ринку праці, а для цього вони мають здобувати якісну освіту сьогодні. Продовжуємо нашу роботу, проблем ще багато, але я не сумніваюся, що разом ми з усім упораємося, як справлялися завжди", - сказав Соболевський

Війська РФ продовжують обстрілювати села і міста на півдні

За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ станом на 6 годину 31 серпня, на Південнобузькому напрямку противник продовжив обстріли військової та цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Олександрівка, Любомирівка, Новомиколаївка, Лупареве, Червоний Яр Новогригорівка, Степове, Первомайське, Киселівка, Партизанське, Квітневе, Червона Долина, Кобзарці, Тернівка, Андріївка, Осокорівка, Ольгине, Іванівка, Трудолюбівка, Добрянка, Потьомкине, Князівка та Тополине.

Ударів авіації зазнали район Андріївки та урочище Плотницьке.

ЗСУ вдарили по мостах на Херсонщині та знищили пункти управління та склади боєприпасів військ РФ

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони півдня, протягом бойового дня 30 серпня, вдарили по чотирьох мостах на Херсонщині: Каховському, Дар’ївському та двох Антонівських мостах. Про це на сторінці у Facebook повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

За його словами, ступінь пошкодження мостів на Херсонщині максимально обмежує їх використання.

Також ЗСУ знищили чотири пункти управління та чотири склади боєприпасів у Бериславському, Каховському, Херсонському та Баштанському районах.

На початок