Зеленський підписав закони для "митного безвізу" з ЄС

Зеленський підписав закони для "митного безвізу" з ЄС

Зеленський підписав закони для "митного безвізу" з ЄС
. Президент України Володимир Зеленський, фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський підписав ухвалені 30 серпня Верховною Радою закон №0166 "Про приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту" та закон № 0165 "Про приєднання України до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами", необхідні для "митного безвізу" з ЄС.

Про це він заявив у вечірньому зверненні.

"Вони є фактичною реалізацією митного безвізу. Ми зробили це в рекордний строк і абсолютно злагоджено – усі гілки влади", — сказав Зеленський.

Президент подякував українським дипломатам, урядовцям, депутатам, які забезпечили цей результат.

"Хоч би як було складно – і навіть в умовах такої війни – ми крок за кроком рухаємося до повноправного членства в ЄС. Україна буде повноправним членом ЄС – і ми вже найближчі з Європою, ніж будь-коли в попередні десятиліття", — сказав він.

Закон №0166 "Про приєднання України до Конвенції про процедуру спільного транзиту" дозволяє застосовувати європейські транзитні правила. Очікується, що завдяки ратифікації Конвенції відбудеться значне прискорення та здешевлення руху товарів, від якого виграють експортери, перевізники та імпортери.

Закон № 0165 "Про приєднання України до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами" спрощує формальності у торгівлі товарами з європейськими державами та дозволить виконати умови для приєднання до процедури спільного транзиту.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 188. Текстовий онлайн

П’ять "безвізів" для України. Які переваги дають базові угоди з ЄС ― думка експерта

На початок