На Чернігівщині стартує проєкт Go bike Chernihiv: за яких умов громади зможуть отримати велосипеди та велопарковки

На Чернігівщині стартує проєкт Go bike Chernihiv: за яких умов громади зможуть отримати велосипеди та велопарковки

На Чернігівщині стартує проєкт Go bike Chernihiv: за яких умов громади зможуть отримати велосипеди та велопарковки
. ФОТО: Суспільне Чернігів

Три громади області отримають безкоштовні європейські велосипеди, велопарковки та дослідження велоінфраструктури. Все завдяки проєкту Go bike Chernihiv, який реалізують громадські організації “Агенція міських ініціатив” та “Еко Місто” за підтримки європейських партнерів.

Дмитро Андрієнко, який працює начальником охорони у Чернігівському тролейбусному управлінні, вже їздить територією підприємства на велосипеді. На роботу чоловік також добирається байком.

Дмитро Андрієнко
Дмитро Андрієнко. ФОТО: Суспільне Чернігів
"Зручно, вчасно й головне можна виконувати свої службові обов’язки у два рази швидше. У мене три пости, якими я їжджу по території. Зранку їзджу велосипедом на роботу, навіть швидше ніж на тролейбусі", — каже Дмитро.

Велосипед Дмитру на роботі видали безкоштовно, за програмою Bikes for Ukraine від громадської організації “Еко Місто”. Європейські партнери передали Чернігову майже 300 велосипедів.

"18 велосипедів ми передали в тролейбусне управління. Наразі ми отримали 144 велосипеди із Нідерландів, 100 велосипедів з Німеччини, 20 з Данії та 18 з Норвегії", — говорить голова ГО "Еко Місто" Сергій Безбородько.

Сергій Безбородько
Сергій Безбородько. ФОТО: Суспільне Чернігів

Ці велосипеди ремонтують та відновлюють на території тролейбусного управління працівники підприємства. Далі їх розподіляють між волонтерами, соціальними працівниками та комунальниками.

Кількість європейських вживаних велосипедів, які передають Чернігову — зростатиме, каже Сергій Безбородько. Безкоштовно отримати велосипеди зможуть і у громадах області завдяки спільному з "Агенцією міських ініціатив" проєкту Go bike Chernihiv.

"Громади, які пройдуть цей конкурс і переможуть, отримають такі можливості як: експертне дослідження велоруху і велоінфраструктури у громаді. Ми залучаємо дуже класних експертів національного рівня, які будуть досліджувати, яка є ситуація в тій чи іншій громаді. На основі цього буде створена стратегія розвитку велоруху у громаді", — зазначає голова ГО “Агенція міських ініціатив” Тетяна Романова.

Тетяна Романова
Тетяна Романова. ФОТО: Суспільне Чернігів

Аби взяти участь у проєкті, громади мають заповнити анкети та обґрунтувати, чому вони хочуть удосконалити власну велоінфраструктуру. Обиратимуть переможців за конкурсною системою.

"Три громади, які ми відберемо, отримають велосипеди, велопарковки, велостанції й стратегію розвитку й експертний супровід. Нам цікаво працювати з громадами, які найбільш вмотивовані, і з громадами, які дійсно потребують нашої допомоги й нашої підтримки", — говорить Романова.

Прийматимуть заявки до 5 вересня. Наразі у проєкті вже зареєструвалися 27 громад.

Детальніше у сюжеті:

Читайте також:

Збив велосипедиста та втік з місця пригоди: на Чернігівщині затримали водія, причетного до смертельної ДТП

На початок