"Не маєш просто віддавати очки". Капітан збірної з волейболу Плотницький - про історичну перемогу над Тунісом на ЧС-2022

"Не маєш просто віддавати очки". Капітан збірної з волейболу Плотницький - про історичну перемогу над Тунісом на ЧС-2022

Ексклюзивно
"Не маєш просто віддавати очки". Капітан збірної з волейболу Плотницький - про історичну перемогу над Тунісом на ЧС-2022
. Volleyball World

Лідер збірної став найрезультативнішим гравцем зустрічі другого туру.

Збірна України в другому турі чемпіоната світу з волейболу переконливо перемогла команду Тунісу. Матч закінчився за підсумками трьох партій, а українці піднялися на другу сходинку в таблиці своєї групи.

Читайте також: Збірна України здобула надважливу перемогу над Тунісом на ЧС-2022 з волейболу: турнірна таблиця

Найрезультативнішим гравцем матчу став капітан збірної України Олег Плотницький. Упродовж трьох партій догравальник набрав 13 очок та виконав чотири ейси.

Після матчу дії капітана відзначив головний тренер збірної України Угіс Крастіньш. Окремо ефективність лідера команди він підкреслив під час його подач.

"Щодо третьої партії, там вже у нас полетіла подача - особливо у Плотницького. Він феєрив на подачі, різноманітно подавав - і це все приносило успіх", - розповів латвієць у коментарі Суспільне Спорт.

Сам Плотницький після матчу розповів у коментарі Cуспільне Спорт, що залишився заводолений не всім у діях команди в історичному матчі. Та загалом додав, що команда показала гідну гру в протистоянні з найтитулованішою збірної Африки.

Що сказав Плотницький

  • Що сталося [в матчі з Тунісом]?

Ми добре зіграли. Почали, як завжди, нервово, але потім повернулися у свою гру: блок, подача, хороший зйом - все виходило, все нормально. До кінцівки останньої партії.

Закінчення останньої партії? Ми про це говорили. Не можна на таких дурних помилках так робити. Дуже важливо тут грати кожне очко. Це дає можливість піднятися вище в рейтингу, якщо ми вийдемо в плей-оф. Це наша ціль. Якщо ти можеш виграти 25:9, то маєш виграти 25:9. Не маєш просто віддавати очки. Я вважаю, що ми просто віддавали [очки]. Ми от стояли й думали, що ми - круті пацани.

Але через їхніх гравців вони помилилися, і ми перемогли в цій грі. Добре, що виграли. Насамперед, добре грали. Але ця кінцівка трохи зіпсувала настрій.

  • Скільки було ейсів?

Не знаю, я не рахую. Треба було просто вийти, їх [перемагати] та йти додому. Бо немає з ким бавитися. Не потрібно бавитися. Треба серйозно виходити, грати, забирати своє та йти додому. Чим швидше забереш, тим швидше підеш відпочивати.

  • У другому матчі поспіль набираєте найбільше очок. Чи є якісь додатковий психологічний тиск, що треба певною мірою "тягнути" команду?

Це не психологічний тиск, а енергії більше використовуєш. Треба більше говорити, підказувати, намагатися підтримувати якось. Тому я тільки використовую більше енергії і, може, швидше підсідаю. Буває.

Сьогодні в атаці ще так не було погано. Нічого, на подачі виправився, з блоком трохи допоміг, хлопці допомогли. Потім пару очок забив. Супер, так воно працює, так має працювати команда. Якщо у мене щось не йде, головне - щоб у хлопців йшло. А потім вони мені допоможуть, я - їм. Це все повернеться, повернеться до нас позитив.

Що далі

На збірну України очікує вирішальний матч групового раунду ЧС-2022 з командою Пуерто-Рико. У разі перемоги команда Угіса Крастіньша зможе розраховувати на пряму путівку до плей-оф світової першості.

  • Середа, 31 серпня. 21:30. Україна - Пуерто-Рико

Де дивитися ЧС-2022 з волейболу?

На груповій стадії ЧС-2022 Суспільне покаже повністю матчі групи України. Усі шість поєдинків дивіться на сайті Суспільне Спорт, окрім того матчі збірної України також будуть доступні на YouTube-каналі Суспільне Спорт та регіональних телеканалах Суспільного.

Починаючи зі стадії плей-оф, Суспільне Спорт транслюватиме усі поєдинки чемпіонату світу з волейболу. Стежити за ними ви можете на сайті Суспільне Спорт.

На початок