Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 188-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 188-й

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 188-й
. Фото: Генштаб ЗСУ

Вранці 24 лютого Збройні сили Росії розпочали повномасштабний наступ на Україну, обстрілюючи військову та цивільну інфраструктуру, а також житлові будинки. Український спротив триває сто вісімдесят восьму добу. Суспільне Запоріжжя слідкує за розвитком подій в регіоні.

23:30. Близько десятої години вечора в деяких районах Запоріжжя було чутно звуки вибухів. Як повідомив в.о. міського голови Куртєв, це робота сил протиповітряної оборони ЗСУ.

18:20. На Запорізькому напрямку військо РФ завдало вогневого ураження по обʼєктах в районах населених пунктів Новопрокопівка, Роботине, Червоне, Гуляйполе, Новоандріївка, Залізничне, Копані, Зелене Поле, Полтавка, Малі Щербаки, Кам’янське, Оріхів, Степове та Ольгівське. Російська авіація діяла неподалік Новоданилівки та Новосілки.

Продовжується переміщення частин 3-го армійського корпусу на тимчасово зайняті території Запорізької та Харківської областей, повідомляється у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

16:00. Команда з 14 експертів Міжнародного агентства з атомної енергії МАГАТЕ на чолі з главою Рафаелем Маріано Гроссі прибула до Києва. Напередодні запланованого візиту на Запорізьку атомну електростанцію. Про це 30 серпня повідомили у телеграм каналі НАЕК "Енергоатом".

Читайте також: Місія МАГАТЕ їде до Запорізької АЕС. Як працює організація та що вона планує робити на станції

15:30. Поліцейські зафіксували 43 повідомлення про руйнування російською армією об’єктів цивільної інфраструктури в області. Найбільше — в Оріхові та Гуляйполі. Таку інформацію оприлюднили у ЗОВА.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 188-й
Наслідки обстрілу військами РФ Запорізької області. Фото: Національна поліція у Запорізькій області

Оріхівці повідомили про десятки вигорілих домівок, зруйнованих присадибних приміщень і господарчих будівель. У Гуляйполі зазнали руйнувань житлові будівлі, дитячий садок та пам’ятник прикордонникам.

Мешканці смт Новоданилівка повідомили про руйнації житлових і господарчих будівель. А в смт Малокатеринівка пошкоджено дачні будинки та присадибні ділянки.

14:30. 29 серпня на виїзді Василівки російські військові розстріляли автомобілі з цивільними людьми, які їхали в евакуаційній колоні. Поранених та травмованих немає. "Рашисти роблять все, щоб люди не хотіли виїжджати з тимчасово окупованої території, щоб там їх використовувати як заручників", — повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

11:34. Фото руйнувань об'єктів інфраструктури у Запоріжжі, які зазнали обстрілів з боку військ РФ вночі.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 188-й
Обстріли Запоріжжя 30 серпня. Фото: Суспільне Запоріжжя

Руйнувань зокрема зазнала автозаправка, поряд з нею влучив випущений російськими військовими снаряд.

Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 188-й
Фото: Суспільне Запоріжжя

Близько 10 метрів розділяють цю воронку та заправку з газом Постраждала і будівля, що розташована поруч.

8:50. Представники мелітопольського руху спротиву знищили низку окупантів у смт Михайлівка. Поки окупанти споглядали пожежу на складах, їх накрив вибух. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

8:40. Протягом доби 29 серпня з тимчасово окупованої території області евакуйовано 1 763 людини, з них 447 – діти. Таку інформацію оприлюднили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

8:35. За минулу добу російська війська обстріляли міста Запоріжжя, Оріхів та Гуляйполе, села Новоданилівка, Ольгівське, Полтавка, Новосілка, Малі Щербаки та смт Малокатеринівка. До поліції надійшло 43 повідомлення про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів. Про це поінформували у ЗОВА.

5:00. Вночі ворог завдав ракетного удару по місту Запоріжжя. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Наразі не зафіксовано значних руйнувань на об’єктах інфраструктури. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

Читайте також: Вторгнення Росії в Україну: ситуація на Запоріжжі. День 187-й

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок