Росіянка листувалася з ФСБ: на Рівненщині викрили чергових прихильників дій військ РФ — СБУ

Росіянка листувалася з ФСБ: на Рівненщині викрили чергових прихильників дій військ РФ — СБУ

Росіянка листувалася з ФСБ: на Рівненщині викрили чергових прихильників дій військ РФ — СБУ
. Фото: УСБУ в області

На Рівненщині СБУ викрила трьох жителів області, які поширювали антиукраїнські матеріали та виправдовували дії країни-агресора. Про це повідомили в обласному управлінні Служби безпеки. Одна з підозрюваних громадянка РФ, яка живе у Сарнах, вона інформувала про рух військової техніки ЗСУ, додали в прокуратурі.

Як встановили співробітники СБУ, троє жителів Рівненщини, використовуючи заборонену в Україні соціальну мережу “Однокласники”, поширювали інформацію антиукраїнського характеру та відкрито виправдовували російську агресію.

"У ході проведених санкціонованих обшуків у помешканнях підозрюваних правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп'ютерну техніку, блокноти та чорнові записи", зазначила речниця УСБУ Анна Свінціцька-Савчук.

Окрім деструктивної пропаганди одна з підозрюваних листувалася з представниками ФСБ РФ, додала речниця УСБУ. У пресслужбі обласної прокуратури уточнили, що йдеться про громадянку РФ, яка довгий час проживає у місті Сарни.

"Жінка здійснювала фотофіксацію руху військової техніки та військовослужбовців вулицями міста Сарни. Пізніше, використовуючи програму WhatsApp, підозрювана надсилала ці фото із коментарем щодо напрямку руху ЗСУ на даний час невстановленим особам, таким чином поширюючи інформацію про рух ЗСУ, з можливістю їх ідентифікації на місцевості", повідомила в. о. головної спеціалістки з питань інформаційної політики обласної прокуратури Наталія Нестор.

Читайте також: Війська РФ завдали авіаудару по військовому об'єкту в Сарнах
Росіянка листувалася з ФСБ РФ: на Рівненщині викрили чергових прихильників окупантів — СБУ
Фото: УСБУ в області

Вона уточнила, що сарненчанка заперечувала обстріли РФ мирного населення та підтримувала мету так званої спецоперації і тим самим визнавала правомірною збройну агресію проти українців.

Читайте також: На Рівненщині пенсіонер в “Однокласниках” возвеличував звірства РФ. Його викрила СБУ

Жінці оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2  ст. 114-2 — несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння, рух, переміщення або розміщення ЗСУ та ч. 1 ст. 436-2 виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація, тобто вихваляння її учасників.

Читайте також: Передавав дані про ЗСУ білоруському режиму: в СБУ заявляють про викриття інформатора на Рівненщині

За законом вчинення цих злочинів карається позбавленням волі від 5 до 8 років, уточнили в прокуратурі.

"Вирішується також питання про повідомлення іншим зловмисникам про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування здійснює УСБУ в області",додала Наталія Нестор.

Читайте також

  • Не доведеться їхати в Київ: в обласній лікарні у Рівному відкриють два центри для проведення складних операцій
  • У Рівному на День міста встановили музичний рекорд
  • Обласний волонтерський штаб переїхав з рівненського драмтеатру. Куди тепер звертатися

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок