На добудову двох пунктів пропуску на Буковині виділили 115 мільйонів гривень

На добудову двох пунктів пропуску на Буковині виділили 115 мільйонів гривень

На добудову двох пунктів пропуску на Буковині виділили 115 мільйонів гривень
. Пункт пропуску "Дяківці". Фото: Суспільне Чернівці

Чернівецька область отримала 115 мільйонів гривень для добудови пунктів пропуску "Дяківці" та "Красноїльськ". Після завершення робіт, КПП запустять у тестовому режимі.

Про це Суспільному повідомили у пресслужбі Чернівецької ОВА.

Гроші виділили згідно з постановою Кабміну від 2 серпня. У документі йдеться, що 115 мільйонів гривень направлять з резервного фонду держбюджету на рахунок митної служби. У пресслужбі ОВА повідомили, що гроші вже на рахунках митниці. Наразі проводять роботи на КПП "Дяківці" та доробляють дорогу до пункту "Красноїльськ".

Станом на травень 2022 року пункт пропуску "Дяківці" був готовий на понад 70%, а "Красноїльськ" — на понад 80%. Для повного завершення робіт не вистачало 113 мільйонів гривень, повідомляли Суспільному у Державній митній службі. Через повномасштабне вторгнення роботи на КПП призупиняли.

Що відомо

  • 29 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду анонсував цьогорічне відкриття пунктів пропуску "Красноїльськ" та "Дяківці".
  • Пункт пропуску "Дяківці" розташований на кордоні з Румунією. У 2013 році його розпочали будувати в межах грантового проєкту з транскордонного співробітництва.
  • У листопаді 2021 року в обласній адміністрації повідомляли, що завершують реконструкцію КПП "Дяківці" та "Красноїльськ".
  • На "Порубному" черги з обох боків сягають 10-15 кілометрів, нинішня інфраструктура не справляється з потоком транспорту. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм на своїй Facebook-сторінці. Станом на 29 серпня у черзі на “Порубному” стоять 1350 вантажівок.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок