Юрія Бойка помітили у Карлових Варах — "Схеми"

Юрія Бойка помітили у Карлових Варах — "Схеми"

ЗМІ
Юрія Бойка помітили у Карлових Варах — "Схеми"
. Фото: "Схеми"

Нардепа та лідера нині забороненої політичної партії "Опозиційна платформа — За життя" Юрія Бойка помітили у чеському курортному містечку Карлові Вари.

Як повідомляють "Схеми", Бойка помітили у Карлових Варах 25 серпня. Журналісти спробували з’ясувати, яка мета візиту Юрія Бойка до Карлових Вар та чи пов'язана вона з виконанням ним депутатських повноважень.

"Його речник відповів "Схемам", що Бойко "взяв відпустку за власний рахунок з 22 по 29 серпня", а у Карлових Варах перебуває на лікуванні", — йдеться у повідомленні.

При цьому "Схеми" також запитали Юрія Бойка напряму у повідомленнях, що саме він та його соратники, які донедавна входили до складу нині забороненої проросійської партії ОПЗЖ, нині роблять для протидії російській агресії проти України. Окрім того, вони запитали, чи відчуває Бойко особисту політичну та моральну відповідальність за поширення проросійських та антизахідних настроїв в Україні.

"Ці запитання Юрій Бойко у месенджері WhatsApp прочитав, але залишив без відповіді", — зазначили журналісти.

Раніше "Українська правда" оприлюднила журналістське розслідування, проведене співробітниками видання на Лазурному березі Франції. У ньому зазначається, що на тлі війни в Україні у Монако, Монте-Карло та Ніцці облаштувалися десятки "VIP-біженців" — українських бізнесменів та політиків. Зокрема, журналісти виявили, що на узбережжі знайшли прихисток бізнесмен Костянтин Жеваго, брати Ігор та Григорій Суркіси, забудовник Вадим Єрмолаєв, забудовник та депутат Київради Вадим Столар та інші. Деякі з таких "біженців" перебувають у розшуку.

17 серпня стало відомо, що працівники ДБР розпочали досудове розслідування щодо виїзду бізнесменів та політиків під час війни.

Читайте також

"Батальйон Монако": нардепів-"біженців" хочуть позбавити мандатів

"Батальйон Монако": у списку підозрюваних "VIP-біженців" понад 80 осіб, серед них Суркіс та Столар

"Батальйон Монако": Столар пояснив, як опинився за кордоном під час війни

На початок