УПЛ без "Десни": у яких клубах грають колишні футболісти чернігівської команди

УПЛ без "Десни": у яких клубах грають колишні футболісти чернігівської команди

УПЛ без "Десни": у яких клубах грають колишні футболісти чернігівської команди
. ФОТО: УНІАН

23 серпня стартував новий сезон 2022/2023 Української Прем’єр-ліги з футболу, але тепер без чернігівської "Десни". Сіверяни залишились без домашньої арени та бази, які авіабомбардуваннями зруйнували росіяни, і тому керівництво клубу заявило, що команда не має можливості виступати у наступному розіграші чемпіонату через руйнування окупантами всієї клубної інфраструктури.

УАФ забронювала за чернігівським клубом місце в наступному сезоні УПЛ, але гравці не могли чекати так довго та почали шукати собі нові клуби. З боку "Десни" не було ніяких перешкод, адже в інтерв’ю Суспільному президент клубу Володимир Левін зазначив, що через воєнний стан в Україні гравці основної команди скасували чинні контракти з "Десною" згідно з дозволом FIFA.

Де вони зараз грають та чи всі футболісти змогли знайти собі нову команду, Суспільному розповів представник футбольного клубу "Десна" Дмитро Дорошко.

За його словами, першим з ким попрощалися в Чернігові був півзахисник Єгор Картушов. Його "Десна" встигла продати за кілька днів до повномасштабного вторгнення РФ на територію України до харківського "Металісту".

Наразі без нового клубу залишаються воротарі Ігор Литовка та Роман Мисак. Також поки не знає, де буде розпочинати новий сезон півзахисник Леван Арвеладзе, який весняну частину провів у грузинському "Торпедо" (Кутаїсі).

Андрій Домбровський в одній з ігор за "Брук-Бет Термаліку"
Андрій Домбровський в одній з ігор за "Брук-Бет Термаліку". ФОТО: "Брук-Бет Термаліка"

Більша частина гравців відправилася до польських ліг різного рівню. Зокрема, в першій лізі за "Брук-Бет Термаліка" гратимуть півзахисники Андрій Домбровський та Тарас Завійський. В третій лізі Польщі за "Погонь" виступатиме Дмитро Сидоренко, а ось в четвертому дивізіоні за "Орзель" гратимуть нападники Євген Белич та Сергій Макаренко.

У німецькій північній Оберлізі, яка є 5-ю за силою в цій країні, за "Баварія-Хоф" гратиме захисник Вадим Жук. У "Залаегерсег" з Угорщини поїхав захисник Олександр Сафронов, а до Казахстану в "Тараз" — нападник Максим Дегтярьов. Єдиним же колишнім футболістом, хто поїхав шукати кращої долі за океан, став нападник Ілля Шевцов. Він виступає за "Шарлот Індепенденс" з третього дивізіону США.

Ілля Шевцов (зліва) з новим одноклубником
Ілля Шевцов (зліва) з новим одноклубником. ФОТО: "Шарлот Індепенденс"

Інші футболісти залишилися грати в Україні та перейшли до інших клубів. Захисник Євген Селін опинився в одеському "Чорноморці", а півзахисник Вікентій Волошин в оренді в "Олександрії", хоча контракт належить "Динамо". Також в оренді, але вже у "Зорі" перебуває чернігівець Денис Безбородько, хоча контракт належить "Колосу". До першолігового "Діназу" перейшов Джиліндо Безгубченко.

Також новий клуб знайшов собі й громадянин України та РФ Олександр Масалов, який під час війни поїхав грати за російську "Уфу". Нагадаємо, що під час розбору завалів зруйнованого стадіону Гагаріна та тренувальної бази, волонтери знайшли російський паспорт Масалова, який той залишив на базі у Чернігові, коли команда у лютому поїхала на збір до Туреччини.

Олександр Рябоконь у лавах київської тероборони
Олександр Рябоконь у лавах київської тероборони. ФОТО: "Український футбол"

Разом з командою у Туреччині був і головний тренер сіверян Олександр Рябоконь. Дізнавшись про вторгнення та ракетні обстріли Росії, він почав шукати різні можливості доїхати з Туреччини до Києва, адже літаки до України тоді вже не літали. Лише 26 лютого він вилетів до Угорщини, а вже звідти наземним транспортом дістався Києва.

По приїзду до столиці 58-річний футбольний тренер почав вивчати та радитись зі знайомими до якого ж підрозділу його по віку та підготовці могли б взяти. В результаті Рябоконь підписав добровольчий контракт з місцевою теробороною та досі несе там службу.

Читайте також:

"Це дуже великий крок в історії клубу": як ФК "Чернігів" готується дебютувати в Першій лізі

На початок