"Вільні. Незламні. Непереможні": у Львові погасили нову поштову марку

"Вільні. Незламні. Непереможні": у Львові погасили нову поштову марку

"Вільні. Незламні. Непереможні": у Львові погасили нову поштову марку
. Львівська ОВА

У Львові до Дня Незалежності, 24 серпня, погасили нову поштову марку "Вільні. Незламні. Непереможні". Автор ескізу — молодий український дизайнер, художник з Краматорська Антон Хрупін. Тираж поштового блоку – 1 млн примірників. Про це повідомив директор львівського відділення "Укрпошти" Євгеній Савчук.

До блоку увійшла поштова марка, де зображений український захисник у синьо-жовтих тонах, а також шість ілюстрацій. Вони присвячені подіям шести місяців повномасштабної війни.

"Там є зображена жінка, яка годує дитину в метро, зображено Святогірську лавру, яку безбожники руйнують своєю артилерією, покинутий дитячий візок і, напевно, найбільша трагедія – це Маріупольський драмтеатр, де загинула величезна кількість людей. Перед тим драмтеатром був викладений напис "Діти", — каже директор львівського відділення "Укрпошти" Євгеній Савчук.

Погашення марки
Погашення марки. Суспільне Львів

"Укрпошта" надрукувала мільйон примірників. Вартість поштового блоку – 60 гривень.

"Вільні. Незламні. Непереможні" – це тепер у цілому світі про українців. Дякую "Укрпошті" за те, що популяризує нашу державу. Величезне дякую Збройним силам за те, що ми її маємо", — каже начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Поштова марка "Вільні. Незламні. Непереможні"
Поштова марка "Вільні. Незламні. Непереможні". Суспільне Львів

До спецпогашення марки долучився і керівник Луганської області Сергій Гайдай. У День Незалежності він нагадав, що на Луганщині багато людей, які готові боротися за Україну.

"Я можу просто факти навести. Новопсковська громада, Білокуракинська громада, Сватівська громада, Старобільська громада – люди виходили з українськими прапорами проти окупантів. І виходили не один раз, і не два. Вони виходили доти, допоки не почали просто в них стріляти і поки там декілька людей не поранили", — каже Сергій Гайдай.

"Вільні. Незламні. Непереможні" – це не перша патріотична марка від "Укрпошти". Раніше випустили марки з російським воєнним кораблем. А також з українським трактором, що тягне танк окупантів та літаком "Мрія".

Авторка: Ольга Іващук.

На початок