Попри обстріли. У Нікополі продовжує працювати школа танцю

Попри обстріли. У Нікополі продовжує працювати школа танцю

Ексклюзивно
Попри обстріли. У Нікополі продовжує працювати школа танцю
. Суспільне Дніпро

У Нікополі, що на Дніпропетровщині, попри щоденні обстріли продовжує працювати школа танцю. У перші дні повномасштабної війни студію закрили, однак вже за місяць поновили роботу.

Як розповіли Суспільному тренери Світлана Зюзіна і Дмитро Поляков, тоді у місто приїхала велика кількість переселенців. Для них влаштовували безкоштовні заняття.

"24 лютого, коли ми дізналися від друзів, які у Києві, що почали бомбити й усі підприємства почали закриватися, ми також вирішили закрити групи. Не знали, що робити далі. Було дуже страшно, ми місяць не працювали", — розповідає Світлана.

Тренери плели маскувальні сітки, розвозили банки з їжею для ЗСУ, допомагали у пошуках воєнної амуніції. Наприкінці березня дізналися, що в місто приїжджає багато переселенців. Вирішили відкриватися з квітня та проводити безкоштовні заняття для них.

"Тоді прийшло багато переселенців з Бахмута, Соледара, Маріуполя, Енергодара, Харкова, Херсона, Бердянська. Спочатку їм було важко, це було видно. Але танці та музика їх розкрили", — каже Дмитро.

За словами чоловіка, "новачки" вже мали танцювальні успіхи. У школі навіть почали готувати відео з їхньою участю. Але 12 липня Нікополь почали обстрілювати, через небезпеку тренування припинили.

"Ще більше учнів поїхали з міста, взагалі багато людей поїхали. Ми вже не відкривали офіційну групу. Спілкувалися з тими, хто лишився. Іноді збиралися, щоб вони не сиділи вдома, у підвалах та бомбосховищах", — говорить тренер.

З тими учнями, хто виїхав, тренери підтримують зв`язок, навчають нових рухів онлайн.

"Нещодавно зібралися на тренування, і обстріли почалися. Я взяла ключі, побігла відкривати двері. Діма дивився за учнями, позаду біг, ми ховалися в коридорі", — розповідає Світлана.

Вона каже: намагаються триматися. Вірять, що, коли війна закінчиться, зможуть показати належний рівень на танцювальних фестивалях.

Читайте також

"У ліжку чоловік провалився на поверх нижче". Розповідь жительки Нікополя, яка вижила під обстрілами

"Слава Богу, що я жива. Вибухова хвиля пішла на бік" – поранена через обстріл Нікополя жінка

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок