У Дніпрі півтори тисячі людей з інвалідністю отримали безкоштовні засоби реабілітації. Куди звертатися

У Дніпрі півтори тисячі людей з інвалідністю отримали безкоштовні засоби реабілітації. Куди звертатися

У Дніпрі півтори тисячі людей з інвалідністю отримали безкоштовні засоби реабілітації. Куди звертатися
. Світлина ілюстративна. Фото: np.pl.ua

У Дніпрі 1 872 людям з інвалідністю видали безкоштовні засоби реабілітації. Про це повідомляється у пресрелізі Дніпровської міської ради, який отримало Суспільне.

Аби отримати таку допомогу, потрібно звернутись до управлінь соцзахисту населення при міськраді або онлайн через особистий кабінет. Отримати необхідні засоби можуть і переселенці, у яких є офіційний статус переселенця.

Яка процедура

За словами представниці Центрального управління соціального захисту населення міськради Олени Литвиненко, після подання заявки й необхідних документів заклад подає електронну справу до Фонду соціального захисту для осіб з інвалідністю.

«Далі допомагаємо відповідно до каталогів обрати підприємство, в якому можна замовити засоби», – зазначила Олена Литвиненко.

Якщо людину все влаштовує, вона підписує заяву-намір, а потім укладає договір з підприємством, додала директорка обласного відділення Фонду соцзахисту осіб з інвалідністю Ірина Пронь.

Крім того, людина з інвалідністю може звернутися до декількох підприємств одночасно, аби отримати різні необхідні засоби реабілітації. Фінансується усе державним коштом.

Також надають необхідні засоби у Дніпропетровському казенному експериментальному протезно-ортопедичному підприємстві. Здебільшого туди пацієнт або його рідні звертаються ще на етапі ампутації.

«Щомісяця до нас звертаються близько сотні пацієнтів, з них 80 % – первинні. Останнім часом найбільше людей звертаються з Харкова та Бахмута з мінно-вибуховими травмами», – зазначила фахівчиня Ірина Ткач.

Читайте також

На Дніпропетровщині людям з інвалідністю видали майже 15 тис. засобів реабілітації

Війна та роботизація: над якими розробками протезів працюють науковці

На Дніпропетровщині з "гарячих" точок прийняли понад 66 тисяч пенсіонерів та людей з інвалідністю

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок