З 1 вересня в Дніпрі стартує дистанційне навчання: що кажуть батьки школярів та педагоги

З 1 вересня в Дніпрі стартує дистанційне навчання: що кажуть батьки школярів та педагоги

З 1 вересня в Дніпрі стартує дистанційне навчання: що кажуть батьки школярів та педагоги
. Фото: Суспільне

З 1 вересня учні комунальних шкіл Дніпра навчатимуться дистанційно. Таке рішення ухвалили депутати на сесії міськради.

Як проходитимуть онлайн-уроки — дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Мати третьокласника Микити Катерина до дистанційної школи сина не віддає. Каже, вирішили навчатися офлайн, тому переводитимуть дитину до приватного навчального закладу.

"Це приватна школа, там можуть забезпечити всіх дітей повноцінним укриттям. Для нас це дуже принципово, тому що дитині майже 9, а ми й не навчалися нормально", – каже жінка.

Вчитель інформатики Андрій Іванов розповідає, у його школі з нового навчального року викладатимуть онлайн. Каже, за роки пандемії це робити навчилися.

"У нас є платформа, яка створена спеціально для освітніх закладів, вона має необмежений обсяг пам`яті. В електронному журналі батьки та діти можуть дивитися оцінки. Їм на гаджети приходить сповіщення, коли вчитель виставляє оцінку", – говорить Андрій Іванов.

Школа вдома: з першого вересня у Дніпрі стартує дистанційне навчання
Суспільне Дніпро

За словами директорки школи Антоніни Змієнко, у школі навчається 800 дітей та працює 50 вчителів. Цьогоріч до першого класу підуть 90 учнів.

"Вчителі, які мають всі необхідні засоби для проведення дистанційних уроків, можуть проводити уроки з дому. Це залежить від бажання. Просто для того, щоб дійсно якісно проводити уроки дистанційно, їм потрібно дуже багато поміжного", – говорить вона.

Позашкільні заклади освіти цьогоріч працюватимуть за змішаною формою навчання. За словами заступниці начальника обласної військової адміністрації Ольги Горб, теорію дітям викладатимуть дистанційно, а практичні заняття проводитимуть у класах з вчителями.

Читайте також

У Дніпрі відкрили консультаційний центр для допомоги військовим та їхнім родинам

Навчальний рік у школах Дніпра розпочнеться з 1 вересня дистанційно

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок