Харківських депутатів Скоробагачів під час війни помітили у Ніцці

Харківських депутатів Скоробагачів під час війни помітили у Ніцці

Харківських депутатів Скоробагачів під час війни помітили у Ніцці
. Фото: facebook.com/Володимир Скоробагач

Депутат Харківської обласної Володимир Скоробагач і його донька Марія, депутатка Харківської міськради, стали одними з фігурантів розслідування "Української правди" про посадовців за кордоном під час війни РФ проти України.

Родину Скоробагачів помітили на елітному курорті Сен-Жан-Кап-Ферра неподалік Ніцци.

"Неподалік від вілли Фірташа помічаємо мікроавтобус з полтавською реєстрацією. Останній раз цей мікроавтобус ми бачили на святкуванні ювілею бізнесмена Павла Фукса у жовтні минулого року під Києвом. За інформацією джерел "УП" серед бізнесменів, авто має стосунок до бізнесмена і депутата Харківської облради Володимира Скоробагача. У дворі маєтку ми помічаємо одразу три автомобілі. Цей Mercedes у власності Скоробагач Марії. Вона — депутатка Харківської міської ради і донька Володимира Скоробагача", — йдеться у розслідуванні "Української правди".

"На законних підставах": що відомо про виїзд за кордон харківського депутата Володимира Скоробагача
Відео: Скріншот з розслідування "Української правди"

Суспільне звернулося до родини Скоробагачів з питаннями, на яких підставах вони виїжджали за кордон та чи виконують депутатські обов'язки у воєнному Харкові.

"За кордоном іноді перебувала, але більшість часу після початку війни проводжу в Україні. Я учора була в Харкові. Зараз у Києві. Мій заклад харчування, який працював до початку війни, зараз вже багато місяців працює як волонтерський пункт, а мій працівник кожного дня пече хліб для поліції та харків’ян. Я координую ці процеси. Щодо моєї діяльності як депутата, я беру участь у сесіях і виконую свої обов’язки", — відповіла Марія Скоробагач Суспільному.

"На законних підставах": що відомо про виїзд за кордон харківського депутата Володимира Скоробагача
За інформацією "УП", цей Mersedes перебуває у власності Марії Скоробагач. Відео: Скріншот з розслідування "Української правди"

Батько Марії Володимир Скоробагач, за словами доньки, виїжджає за кордон час від часу як волонтер "у справах фонду: "Він депутат Харківської обласної ради, меценат та засновник Благодійного фонду Володимира Скоробагача. Так, він час від часу виїздить за кордон у справах фонду. Його виїзд відбувається на законних підставах".

Читайте також: У Харківській міськраді розпустилася фракція ОПЗЖ: Марія Скоробагач увійшла до групи "Відновлення України"

Крім Скоробагачів та родини Ярославського, на Лазурному узбережжі помітили народного депутата, уродженця Харкова Ігоря Абрамовича, який разом з іншим нардепом Вадимом Столаром, за даними "Української правди", залишили Україну за кілька днів до вторгнення РФ і відтоді не поверталися. За пів року ці обранці не відвідали жодного засідання Верховної Ради.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, слідчі перевірять законність виїзду військовозобов’язаних громадян України, фігурантів розслідування "УП", за кордон під час війни з Росією.

Що відомо

  • Чоловіки, які займаються волонтерством, мають право на виїзд за межі України за наявності інформації в інформаційній системі "Шлях", адміністратором якої є Міністерство інфраструктури, відповідного паспортного документа, а також за наявності рішення обласної військової адміністрації. Вони зобов’язані впродовж 30 днів повернутися на територію України", пояснювали у Держприкордонслужбі.
  • Зеленський відповів на петицію про дозвіл виїзду за кордон чоловікам без військового досвіду.

Читайте також

Регулярно бачать у казино. Брати Суркіси перебувають у Монте-Карло — ЗМІ

На яхті, яку Ярославський пообіцяв продати на користь Харкова, відпочиває його дружина: як пояснюють в DCH

На початок