Для школярів з Херсонщини навчальний рік розпочнеться 1 вересня

Для школярів з Херсонщини навчальний рік розпочнеться 1 вересня

Для школярів з Херсонщини навчальний рік розпочнеться 1 вересня
. Фото: Суспільне.Херсон

Навчальний рік для школярів з Херсонщини розпочнеться 1 вересня, хоча раніше називали дату 1 жовтня. Наразі продовжується підготовка до навчального року для школярів. Освітяни збирають інформацію про кількість дітей, які продовжать вчитися в школі.

Мама восьмикласника, Світлана, розповіла Суспільному, що в їхньому класі таке опитування провели. Вчительці треба було повідомити в якому місті дитина зараз і де буде вчитися.

"Не дивлячись, що ми за кордоном, ми будемо навчатися в нашому класі з нашими однокласниками. Наша класна керівниця сказала, що майже весь клас буде вчитися дистанційно. Ми всі разом залишаємося на наступний 9 клас", - говорить Світлана

Опитування робиться для того, щоб сформувати базу і знати яка кількість учнів залишилася у школі. Також збирається інформація і по вчителях, щоб знати хто на окупованій території, а хто виїхав, розказала Суспільному вчителька Вікторія.

"Звичайно ми провели моніторинг. Дітей, які бажають навчатися саме в нашій школі виявилося доволі багато. Навіть, ті, хто закордоном також повідомили, що продовжать вчитися в нашій школі. Як це буде організовано ми ще не знаємо. До 20 числа вводяться дані в мережу. Потім нам Київ повідомить, як будуть працювати вчителі, як буде відбуватися навчання на окупованих територіях", - говорить Вікторія.

У Скадовській територіальній громаді 11 шкіл. За словами міського голови Олександра Яковлєва, більша частина буде працювати. До навчального процесу будуть залучені тільки ті освітяни, які виїхали на підконтрольну Україні територію.

"До кінця цього тижня будемо розуміти скільки нам необхідно буде закладів, скільки буде сформовано класів і скільки дітей буде навчатися та з яких територій. Заявки є як з окупованої території, так і з підконтрольної, а також із-за кордону. Я вам більше скажу, більшість тих, хто за кордоном хочуть продовжити вчитися у нас онлайн", - розповів Суспільному Олександр Яковлєв.

За словами першого заступника голови Херсонської обласної ради Юрія Соболевського, майже все готово для того, щоб навчальний рік розпочався вчасно.

"Я сподіваюся, що ми вчасно розпочнемо навчальний рік на Херсонщині. Сьогодні над цим працює управління освіти, громади, Херсонська ОВА та міністерство освіти", - розказав Суспільному Юрій Соболевський.

Навчання проходитиме онлайн. Всі питання, які виникатимуть під час навчального процесу, вирішуватимуть в індивідуальному порядку.

Читайте також:

  • "Фізика — важлива". Викладач з Херсона розповів як виїхав з окупації і створив онлайн-школу
  • 174 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок