"Урок на витримку і концентрацію". Бех-Романчук - про технічні проблеми та виступ у відборі стрибків у довжину на Євро

"Урок на витримку і концентрацію". Бех-Романчук - про технічні проблеми та виступ у відборі стрибків у довжину на Євро

Ексклюзивно
"Урок на витримку і концентрацію". Бех-Романчук - про технічні проблеми та виступ у відборі стрибків у довжину на Євро
. AP

Ексклюзивний коментар української стрибунки для Суспільне Спорт.

Марина Бех-Романчук стала першою українською легкоатлеткою, яка подолала кваліфікацію на Мультиспортивному чемпіонаті Європи. Вдалося це українці у секторі стрибків у довжину.

Бех-Романчук показала другий найкращий результат у кваліфікації. І загалом стала лише однією з трьох атлеток, які виконали кваліфікаційний норматив, стрибнувши за 6.75 метрів (результат Бех-Романчук - 6.87 метрів).

При цьому подолати кваліфікацію Бех-Романчук вдалося лише з останньої третьої спроби. У перших двох стрибках вона заступала за планку, і ці спроби не були зараховані.

Читайте також: Марина Бех-Романчук з останньої спроби відібралася до фіналу стрибків у довжину на Мультиспортивному Євро

Після виступу у кваліфікації Бех-Романчук дала ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, у якому оцінила свій старт виступів на Мультиспортивному Євро.

27-річна легкоатлетка звернула увагу на невдалі спроби, а також на технічні проблеми, які були в організаторів змагань перед вирішальним раундом стрибків. Через це третій раунд спроб було відкладено на 20 хвилин.

  • Про виступ у кваліфікації

"У перших двох спробах у мене були заступи. Не знаю, ніяких помилок не було, все чудово: технічне виконання і розбіг. Тобто, все в принципі, було дуже класно. Я пов’язую це з тим, що дуже класна доріжка і я далеко відійшла назад".

  • Про технічні проблеми під час кваліфікації
"Перед третьою спробою в організаторів зламалась апаратура. Спочатку в них зламалась якась камера. Десь хвилин сім вони намагались її налаштувати. Після цього організатори підійшли і повідомили, що ремонт займе десять хвилин. Тобто ми вже 20 хвилин простояли. А після того ми почали спроби, три дівчини стрибнули і після цього в них зламався вітромір. Це сталося за одну дівчину переді мною. У мене сьогодні урок на витримку і концентрацію найкращий за все моє життя. Дякувати Богу, в останній спробі я зробила все якісно!"
  • Про заступи у кваліфікації

"Я дійсно здивована першим двом заступам, бо зазвичай ці моменти ти з чимось пов’язуєш. Але на останніх тренуваннях ми доволі багато над цим працювали. Я доволі таки непогано відчуваю свій розбіг і можу розуміти, що зроблено не так. Я підходила до тренера і питала, може на початку щось не так, бо по відчуттях все добре робила. Після стрибка мені було дивно, що заступила. Не відчувала того заступу".

"Після двох заступів хотілося психологічно нічого не зіпсувати, бо по фізичній формі я готова. Звичайно, проскакували думки, щоб не зробити так, як це було в 2016 році в Амстердамі. Але я намагалася сконцентруватись і якісно зробити свою роботу, бо я на неї готова. Звичайно, мала легкий мандраж. Але дівчата дуже класно підтримують в секторі, що дуже приємно. Перед спробою мені в спину вигукували: «Марина, давай!» Це дуже приємно і в нас крута атмосфера, хоча ми і є конкурентками".

  • Про підтримку на трибунах

"Я не хочу уявляти, що в цей момент відчували батьки на трибуні. Мені тренер сказав, що він про мене думає. Трошки я змусила його понервувати. Але все добре, рухаємось далі".

Читайте також: Марина Бех-Романчук - про причини невдалого виступу на ЧС-2022, роботу з психологом та підготовку до Євро
  • Про кваліфікацію у потрійному стрибку

"У мене завтра ще одна кваліфікація, які приємні емоції? Але звичайно, приємно, хоча це тільки початок. Другий день змагань попереду, і вони будуть дуже насичені для мене, тому всі емоції направляти в правильне русло. Це новий досвід для мене. Цей рік - одні новинки".

Що відомо

  • Крім стрибків у довжину, Бех-Романчук дебютуватиме на Євро у потрійному стрибку, де почала активно виступати на міжнародних турнірах лише у 2022 році.
  • У 2018 році Бех-Романчук стала срібною призеркою Євро зі стрибків у довжину з результатом 6.73 метрів.
  • Перед Євро Бех-Романчук змагалася на чемпіонаті світу в Орегоні, де у фіналі стрибків у довжину показала восьмий результат.
Читайте також: Марина Бех-Романчук фінішувала восьмою у найщільнішому фіналі в історії стрибків у довжину на чемпіонатах світу

Розклад виступів Марини Бех-Романчук на Євро-2022

  • Середа, 17 серпня, 13:35. Легка атлетика: потрійний стрибок, кваліфікація
  • Четвер, 18 серпня, 21:58. Легка атлетика: стрибки у довжину, жінки, фінал
  • П'ятниця, 19 серпня, 21:55. Легка атлетика: потрійний стрибок, жінки, фінал
На початок