Турецький експорт до Росії перебуває на найвищому рівні з 2014 року — Bloomberg

Турецький експорт до Росії перебуває на найвищому рівні з 2014 року — Bloomberg

ЗМІ
Турецький експорт до Росії перебуває на найвищому рівні з 2014 року — Bloomberg
. Зустріч президента РФ Володимира Путіна та президента Туреччини Реджепа Ердогана в Сочі 5 серпня. Фото: AP

Станом на серпень турецький експорт до Росії перебуває на найвищому рівні з 2014 року, у першому півріччі він досяг восьмирічного максимуму $2,91 млрд.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на дані держслужби статистики TurkStat.

"Одна країна відкрито вихваляється бумом у торгівлі з Росією – це Туреччина", — зазначають у виданні.

Так, зокрема глава турецького Мінтрансу Аділь Караїсмаїлоглу відзначив зростання автоторгівлі з Росією на 58% за перші чотири місяці року.

"Завдяки інвестиціям та домовленостям, які ми уклали, наша логістична потужність збільшується", — написав він у Twitter.

Як пише Bloomberg, Туреччина, не запровадивши санкції проти Росії за її напад на Україну, намагається балансувати у відносинах з обома країнами та бути посередником.

У матеріалі зазначається, що така позиція Туреччини "засмутить" союзників країни по НАТО та ЄС, які намагалися виступити єдиним фронтом, щоб ізолювати російську економіку за допомогою санкцій.

Що відомо

  • Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган 26 липня заявив, що президент РФ Володимир Путін виявив зацікавлення у закупівлі продукції компанії Baykar Makina, яка є виробником ударних БПЛА, зокрема Bayraktar TB2. Він додав, що аналогічну пропозицію зробили також Об’єднані Арабські Емірати.
  • За даними ЗМІ, при цьому російський президент зацікавлений й у відкритті на території Росії заводу Baykar із виробництва дронів, пише Corriere Della Sera.
  • 19 липня прем‘єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна готує угоду з Туреччиною, яка дозволить будівництво заводу безпілотників Bayraktar.
  • 5 серпня президент Туреччини Реджеп Ердоган зустрівся з президентом РФ Путіним в російському Сочі. Москва розглядає президента Туреччини як потенційного посередника в мирних переговорах з Україною, пише Bloomberg.

Читайте також

Влада Туреччини не вважає, що діє проти українських інтересів — посол Бондар

Зустріч Ердогана з Путіним: експертка пояснила, чого домагатимуться президенти

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок