Росіяни відкрили у Херсоні пропагандистську медіашколу

Росіяни відкрили у Херсоні пропагандистську медіашколу

Росіяни відкрили у Херсоні пропагандистську медіашколу
. Фото: Pexels

Для створення пропагандистської картинки, росіяни вирішили відкрити медіашколу. Достатньої кількості місцевих журналістів, охочих працювати на окупаційну владу у Херсоні не знайшлося.

На засіданні учасників школи – каже регіональний представник Інституту масової інформації Сергій Нікітенко, побачив лише одне знайоме обличчя – це Віктор Марченко, який багато років вів пропагандистський маловідомий херсонцям сайт. Такі зібрання робляться для того, щоб показати активну діяльність своїм московським кураторам – говорить Сергій.

"Я активно вивчаю те, що вони знімають і показують. Це рівень навіть не дитячого садку. Вони не компетентні не просто в серйозних питаннях. Не компетентні взагалі. Вони не знають Херсонщини. Взагалі ніяка нормальна людина не піде навчатися в якусь там пропагандистську школу", - каже Нікітенко.

Медіашколу створили на базі новоствореного телеканалу, який очолив пропагандист з так званої ДНР – Ісмаїл Абдуллаєв. Жодного стосунку до журналістики він не має – говорить регіональний представник Інституту масової інформації.

"Свого часу, до 18 року він очолював пропагандистську телекомпанію "Оплот", так званої ДНР і в принципі промивав мізки жителям тимчасово окупованої території Донецької області", - каже чоловік.

Херсонський журналіст Тарас Бузак говорить, що відкриття пропагандистського телеканалу та медіашколи – очікувані кроки окупаційної влади.

"Єдине дивує і насторожує - наявність херсонської молоді, до якої хочеться звернутися і пояснити, що нічого доброго вам не буде. І нічому вас там не навчать, крім як брехати. Потім за усі ці посиденьки й навчання можна отримати покарання", - говорить журналіст.

Створення медіашколи херсонський журналіст Іван Антипенко вважає поширенням впливу так званої "влади" на людей в окупації.

"Їм потрібні бійці пропагандистського фронту. З одного боку це імітація діяльності, роботи з молоддю, навчання. А з другого – кувальня кадрів, які будуть робити те, що їм потрібно", - розказав херсонський журналіст.

Керувати медіашколою запросили росіянина Олександра Малькевича, розповів Іван Антипенко.

Що відомо:

  • 2 березня окупанти захопили приміщення філії Суспільного мовника. Але Суспільне в Херсоні продовжує працювати віддалено та правдиво інформувати.
  • 3 березня біля філії очевидці побачили розтяжки. Голова Ода заявив про замінування міста і попередив про можливе використання приміщення філії для вкиду дезінформації.
  • 3 березня близько 18 години окупанти захопили телевежу.
  • Херсонська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом захоплення і мінування будівлі філії Суспільного мовника, а також порушення законів та звичаїв війни.
  • Наприкінці червня окупаційна влада призначила так званим "адміністратором" пропагандистського телеканалу "Таврія" прибиральницю Суспільного Херсон Лілію Макарову.
  • 11 серпня телерадіокомпанію "Таврія" у Херсоні, яку створила окупаційна влада, очолив 56-річний пропагандист з "ДНР" Ісмаїл Абдуллаєв.

Читайте також:

  • Окупаційні видання у Херсоні друкують на краденому обладнанні і папері
  • 170 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок