Бойовики в ОРДЛО не вірять в офіційну версію вибухів у Криму — перехоплення розвідки

Бойовики в ОРДЛО не вірять в офіційну версію вибухів у Криму — перехоплення розвідки

Бойовики в ОРДЛО не вірять в офіційну версію вибухів у Криму — перехоплення розвідки
. Наслідки вибуху на аеродромі в Новофедорівці, Крим, Україна. 10 серпня 2022 року. Супутниковий знімок: Maxar Technologies

Вибухи на авіабазі у Криму не були випадковістю, але російська армія не здатна на удар у відповідь — такий зміст телефонної розмови окупанта з дружиною, перехопленого українською розвідкою.

Жінка висловлює сумніви, що авіабаза у Новофедорівці була знищена через випадкову детонацію, і розповідає про паніку серед місцевих жителів. Чоловік, який воює в окупаційній армії, у відповідь розповідає: його "товариші по службі" втрачають віру у потужність армії РФ.

"Жінка не розуміє, де ж величне російське ППО, яке мало б захищати повітряний простір, та висловлює таку думку, що після таких подій їхнє ППО ніхто у світі не буде купувати", йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Зганьбилися на весь світ", — каже жінка. "Треба супутники збивати над Україною", — пропонує її співрозмовник.

Що відомо

  • Удень 9 серпня кримські, російські ЗМІ та місцеві мешканці повідомили про серію вибухів на військовому аеродромі у селищі Новофедорівка (Саки) в анексованому Росією Криму. Одна людина загинула внаслідок вибухів, повідомив так званий голова Криму Аксьонов.
  • У Міноборони РФ заявили, що на аеродромі в Новофедорівці "здетонували авіаційні боєприпаси", що спричинило вибухи, а техніка на місті не пошкоджена.
  • 11 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що не має жодного офіційного підтвердження чи заяви про причетність ЗСУ до вибуху на російській авіабазі в Криму.
На початок