В Україні створили видавництво винятково електронних книг

В Україні створили видавництво винятково електронних книг

В Україні створили видавництво винятково електронних книг
. Фото: Суспільне Запоріжжя

В Україні створили видавництво електронних книг Olean, яке спеціалізуватиметься на темах бізнесу, політики й психології. Про початок роботи повідомили співзасновниці Олена Новіцька та Анна Свиридюк у соціальних мережах.

"Сьогодні збільшується частка україномовного контенту на YouTube, спостерігається тенденція на скасування всього російського. Ми вирішили долучитися до культурного фронту і створювати книжки українською мовою. Вважаємо, що книжок українською має бути більше і для цього почали свою справу", — зазначили співзасновниці у коментарі виданню "Детектор.Медіа".

На сайті видавництва написано, що команда планує досліджувати книжкові ринки Іспанії, Франції, Мексики, Китаю: "Ми помітили, що на українському ринку переважають переклади ділової літератури з англійської мови, а от іспанські, мексиканські, польські, французькі, китайські автори, на нашу думку, несправедливо обділені увагою".

До кінця року планують випустити 5 книг. Запустити видавництво саме електронних книжок співзасновниці вирішили через те, що це дешевше, ніж друк паперових, а також тому, що хочуть зробити українськомовні видання доступними за кордоном.

Більше про письменників і книжки в Україні

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок