У львівському центрі "Незламні матусі" оселилася новонароджена дівчинка

У львівському центрі "Незламні матусі" оселилася новонароджена дівчинка

У львівському центрі "Незламні матусі" оселилася новонароджена дівчинка
. Львівська міська рада

У львівському Центрі матері та дитини "Незламні матусі", який збудували для вагітних переселенок, оселилася новонароджена дівчинка — Даринка. Наймолодша мешканка центру житиме разом з мамою, двома братиками та сестричкою. Вони евакуювались до Львова з Лисичанська. Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

На початку березня вагітна мешканка Лисичанська Ольга разом з трьома дітьми евакуювалась до Львова. Спочатку родина жила у школі, згодом — в гуртожитку. Через деякий час їм запропонували мешкати у Центрі "Незламні матусі".

6 серпня Ольга народила доньку. Її жінка вирішила назвати Даринкою. Після пологів матір з дитиною почуваються добре. Дівчинка народилась здоровою: її вага – 3700 г, а зріст – 55 см.

Ольга з донькою Даринкою
Ольга з донькою Даринкою. ЛМР

У Центрі "Незламні матусі" наймолодша мешканка житиме разом з мамою, 11-річною сестрою Анастасією та братами Максимом та Олександром, яким виповнилося 9 та 7 років.

Родина у Центрі "Незламні матусі"
Родина у Центрі "Незламні матусі". ЛМР

"У Львові ми з дітьми живемо самі. Інших родичів нема, тільки знайомі. Тому нам було доволі складно. Зараз ситуація кардинально змінилась. Мені дуже подобається це місце. У центрі чудові умови і для найменшої Даринки, і для моїх школяриків. Тут їм буде зручно і вчитися, і відпочивати. Адже є дитячий і спортивний майданчик, гарна територія і, навіть, озеро. Та й сама більше я не буду. Адже поряд будуть працівники центру, які завжди допоможуть", — каже Ольга.

Що відомо

  • 15 липня у Львові презентували містечко для вагітних та породіль "Незламні матусі". За основу використали досвід аналогічної будови в США — тимчасове житло зібрали з дерев’яних конструкцій.
  • Центр "Незламні матусі" – це два будинки для вагітних жінок-переселенок, які звели в районі Тракту Глинянського. Загальна площа двох двоповерхових будинків – 1300 м2. Передбачається, що в двох будівлях одночасно зможуть проживати 104 людини.
На початок