У Чернівцях підвищили тариф на проїзд у маршрутках до 14 гривень

У Чернівцях підвищили тариф на проїзд у маршрутках до 14 гривень

У Чернівцях підвищили тариф на проїзд у маршрутках до 14 гривень
. Фото: Суспільне Чернівці

У Чернівцях підвищили тариф на проїзд у маршрутках до 14 гривень. Його запровадили з 15 серпня. Для школярів на час навчального року вартість проїзду становитиме 7 гривень.

За таке рішення на засіданні проголосували члени виконкому.

Раніше тариф на проїзд у маршрутках складав 10 гривень. Він був економічно необґрунтований через підвищення ціни на пальне. Також частину транспорту у перевізників забрали на потреби ЗСУ, відтак їм довелось шукати інші автобуси. Про це Суспільному повідомив заступник міського голови Ігор Крохмаль.

Водночас за словами перевізника Степана Косташа, з тарифом 14 гривень не зможуть оновлювати автопарк. Але якщо вартість пального не буде зростати, при тарифі 14 гривень зможуть підготувати автобуси до зими, поремонтувати їх, замінити шини. Також, за словами перевізника Віталія Дзюбака, зможуть виконувати вечірні рейси за графіком — наразі маршрутки їздять рідше.

Що відомо

  • За розрахунками приватних перевізників Чернівців тариф на проїзд в маршрутках має складати 14,80 гривень. Таке обґрунтування подавали перевізники до міської ради.

Читайте також

На Буковині понад 100 шкільних автобусів віддали на потреби ЗСУ. Як возитимуть учнів

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок