Підвищення вартості проїзду в маршрутках Чернівців: який тариф пропонують перевізники

Підвищення вартості проїзду в маршрутках Чернівців: який тариф пропонують перевізники

Підвищення вартості проїзду в маршрутках Чернівців: який тариф пропонують перевізники
. Суспільне Чернівці

Приватні перевізники Чернівців подали до міської ради обґрунтування щодо підвищення тарифу на проїзд в маршрутках. За їхніми розрахунками, тариф має складати 14,80 гривень.

Про це Суспільному повідомили перевізники Віталій Дзюбак та Павліна Храпчинська.

За словами керівника компанії “Денисівка-1” Дзюбака, враховували здорожчання вартості пального, запчастин та витрат на зарплати працівників. Наразі вартість пального складає приблизно 57 гривень. 14 гривень 80 копійок – це середній тариф, розрахований з усіх маршрутів, які обслуговує перевізник.

Інші перевізники погодилися з розрахунками “Денисівки-1”, оскільки це підприємство обслуговує найбільше маршрутів. Відтак тариф подали як єдиний від приватних перевізників, повідомила керівниця підприємства “Багіра” Павліна Храпчинська.

Перевізники вважають тариф у майже 15 гривень не повністю вигідним. “За нинішньої ціни пального у 57 гривень тариф мав би бути вищим”, – вважає Храпчинська. Водночас додає, що за такої вартості зможуть купувати вживані автобуси, на нові грошей не вистачить.

Також до міськради свої розрахунки на автобусні маршрути подало тролейбусне управління. У пресслужбі міськради Суспільному повідомили, що обґрунтування від перевізників опрацьовують фінансисти.

Що відомо

  • Зараз тариф на проїзд становить 10 гривень. Це тимчасова вартість, яка діятиме до 31 серпня. Яким буде тариф, вирішуватиме виконком.
  • Як повідомляв директор департаменту транспорту Петро Лисак, міська рада разом з перевізниками обраховуватиме новий економічно обґрунтований тариф через зростання цін на пальне.

Читайте Суспільне Чернівці у Telegram: головні новини

Станьте частиною Суспільне Чернівці: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села. Пишіть нам на пошту редакції новин: [email protected].

На початок