Архів Читомо зберігатиметься у Бібліотеці Конгресу США

Архів Читомо зберігатиметься у Бібліотеці Конгресу США

Архів Читомо зберігатиметься у Бібліотеці Конгресу США
. Фото: Читомо

Бібліотека Конгресу США включить сайт Читомо до вебархівів. Про це 8 серпня повідомили на сайті проєкту.

"Читомо існує вже 13 років, і за цей час на його сторінках зібралася величезна кількість важливої інформації про українське книговидання й літературу. (…) Тож приємно усвідомлювати, що нашу працю помічають, і відтепер й саме Читомо також стане частиною одного з найважливіших архівів світу", — розповів випусковий редактор і директор ГО "Читомо" Олександр Мимрук.

Бібліотека Конгресу у своєму повідомленні зазначила, що вебсайт Читомо є "важливою частиною колекції та історичних записів"

Серед уже створених архівів є також архів про російсько-українську війну (Ukraine Conflict).

Читомо —  медіа про культуру читання і мистецтво книговидання України та світу. Сайт публікує книжкові новини, готує рецензії, огляди, добірки, інтерв’ю, аналізує тенденції ринку, висвітлює культурні проєкти, події та можливості. Заснований у 2009 році Оксаною Хмельовською та Іриною Батуревич.

Бібліотека Конгресу США зберігає важливі культурні артефакти та забезпечує тривалий доступ до них. Завдання вебархівів — зберегти інформацію, яка інакше може бути втрачена.

Більше про письменників і книжки в Україні

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок