Працює на окупантів: колишнього міліціонера з Рівненщини підозрюють у колабораціонізмі

Працює на окупантів: колишнього міліціонера з Рівненщини підозрюють у колабораціонізмі

Працює на окупантів: колишнього міліціонера з Рівненщини підозрюють у колабораціонізмі
. Фото: Колаж Суспільного

Колишнього начальника громадської безпеки УМВС Рівненщини підозрюють у колабораціонізмі. Про це повідомили на сторінці в Facebook департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України. Йдеться про Олега Береста, який у 2013 році був заступником начальника управління в Рівненській області.

П'ятьом колишнім міліціонерам правоохоронці заочно оголосили про підозру у колабораційній діяльності, повідомили у департаменті. У Нацполіції прізвищ експравоохоронців, які працюють на окупантів, не назвали.

"За роботу на окупантів п’ятеро колишніх міліціонерів отримали посади у правоохоронному органі так званої народної республіки днр. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі. Вони не лише добровільно працюють на окупантів і підтримують державу-агресора, а й публічно звинувачують українських військових у руйнуванні міст Донеччини та катуванні цивільного населення", — йдеться у повідомленні.

Серед підозрюваних — колишній начальник громадської безпеки УМВС Рівненщини, зазначили у поліції.

"За виправдовування дій російської федерації 57-річному полковнику міліції "дісталося" крісло ректора тамтешньої "академії внутрішніх справ імені Дзержинського", — повідомили у департаменті.

Згідно з інформацією закладу, його очолює Олег Берест. Він з липня 2013 року по 2014 рік був заступником начальника УМВС України в Рівненській області — начальником міліції громадської безпеки.

Як проходила люстрація Олега Береста, повідомляла Четверта влада:

Він родом з міста Шахтарськ Донецької області. До призначення на Рівненщину працював у Макіївському ГУ УМВС в Донецькій області, йдеться на сайті бази "Миротворець", до якої його внесли як бойовика, члена терористичної організації.

Читайте також

  • Настрої на кордоні Рівненщини із Білоруссю: люди готові евакуюватися, але не бачать потреби
  • Шеф-кухар з Рівного через війну повернувся з Катару та вступив до ЗСУ. Тепер годує бійців
  • "Окей, 60 — так 60": як патрульна-боксерка з Рівного виборювала золото Всесвітніх ігор

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок