Шеф-кухар з Рівного через війну повернувся з Катару та вступив до ЗСУ. Тепер годує бійців

Шеф-кухар з Рівного через війну повернувся з Катару та вступив до ЗСУ. Тепер годує бійців

Шеф-кухар з Рівного через війну повернувся з Катару та вступив до ЗСУ. Тепер годує бійців
. Фото: скрін відео АрміяInform

Шеф-кухар з Рівного Назарій Антончук склав присягу на вірність українському народові, аби очолити колектив військових кухарів, повідомляє вісник Міноборони АрміяInform. Після повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну він повернувся з Катару та став волонтерити. Нині з командою кухарів у ЗСУ готує солдатам ресторанні страви.

Назарій Антончук розповів, що, бувши, у Катарі, переживав за Україну. Спілкуючись з братом, на фоні чув сирену, відтак, вирішив повертатись на Батьківщину. Першим його зустрів холод, від якого чоловік за три роки перебування у Катарі відвикнув. Літаком він дістався Польщі.

"Було холодно, я бачу купу людей, швидкі, пожежні, перейти кордон пішки не можна, потрібно чекати транспорт. І в мене була така хвилина вагання, я не знав, що робити, стою, як мале дитя. Але я ж вирішив уже і пішов далі. Друзі підвезли мене в Рівне. З того дня почалося моє волонтерство", ділиться Назарій Антончук.

Шеф-кухар з Рівного повернувся з Катару та вступив до лав ЗСУ
Фото: скрін з відео АрміяInform

Готували, каже, біженцям, ЗСУ, розвозили продукти, проводили тренінги військових кухарів. Зараз Назарій Антончук склав присягу на вірність українському народові, аби очолити колектив військових кухарів.

"Тут я зрозумів, що багато продуктів, які приїжджають, такі ж, як в ресторані. Наприклад, ананаси, ківі, апельсини. Їх можна використати не просто, щоб дати свіжі, а можна використати в страву. Наприклад, сьогодні ми будемо робити ананаси з свининою тушкованою. Ми постійно прислухаємося до солдатів, спілкуємося з керівництвом, яке дозволяє відхилятися, іти далі, і всі задоволені цим",пояснює військовий кухар.

Назарій Антончук уже побував у багатьох батальйонах, бачив і морпіхів, і десантників.

"Я зрозумів, що вони найкращі, так само найкращі в мене кухарі. Тому ми переможемо", каже він.

Що відомо

  • Назарій Антончук — переможець Всеукраїнського чемпіонату з кулінарного мистецтва й сервісу Battle Chefs 3.0 2018 року, шеф-кухар кількох найкращих ресторанів Рівного та Києва, а ще шеф-де-парті ресторану у столиці Держави Катар, що на Середньому Сході, пише АрміяInform.

Читайте також

  • Настрої на кордоні Рівненщини із Білоруссю: люди готові евакуюватися, але не бачать потреби
  • "Окей, 60 — так 60": як патрульна-боксерка з Рівного виборювала золото Всесвітніх ігор
  • Стефанія та Авенір: які рідкісні й традиційні імена дають дітям на Рівненщині

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок