"Адаптація вражає". Тренер "Арсенала" оцінив дебют Олександра Зінченка в команді в офіційному матчі

"Адаптація вражає". Тренер "Арсенала" оцінив дебют Олександра Зінченка в команді в офіційному матчі

"Адаптація вражає". Тренер "Арсенала" оцінив дебют Олександра Зінченка в команді в офіційному матчі
. Олександр Зінченко, фото: AP Photos

Що сказав Мікель Артета.

Лондонський "Арсенал" офіційно розпочав новий футбольний сезон: команда Мікеля Артета, до якої у літнє міжсезоння приєднався Олександр Зінченко, відкрила розіграш чемпіонату Англії у матчі проти "Кристал Пелас".

"Арсенал" виграв матч з рахунком 2:0, українець Олександр Зінченко вийшов у стартовому складі на позиції лівого захисника та віддав результативну передачу в епізоді з першим голом.

Читайте також: Олександр Зінченко став автором першої результативної передачі в сезоні АПЛ

Загалом у першому таймі Олександр Зінченко зробив найбільше дотиків до м'яча - 55, а також створив найбільше шансів для команди - 2.

Зінченка замінили на 83-й хвилині, на його місце вийшов Кіран Тірні - теж лівий захисник. Якщо у першому таймі "Арсенал" володів ініціативою та більше грав на чужій половині поля, то після перерви більше атак було від "Кристал Пелас", тому вихід фактичного лівого оборонця мав на меті посилити захист команди.

Після гри тренера "Арсенала" запитали про новачків команди, які дебютували в офіційних матчах за лондонців. Відповів Мікель Артета, зокрема, про Габріеля Жезуса та Олександра Зінченка - обидва гравці перейшли влітку до "Арсенала" з "Манчестер Сіті":

"Алекс та Габі мають досвід, вони робили це багато-багато разів. Та це все ще нова команда, їх адаптація вражає", - сказав Артета.
  • Відео асисту Зінченка

Що відомо

  • Зінченко підписав контракт з "Арсеналом" до літа 2026 року. За його перехід "Манчестер Сіті" отримав 35 мільйонів євро.
  • Кубок Емірейтс - символічний передсезонний турнір, який "Каноніри" організовують у Лондоні. Попереднього разу проводився ще у 2017 році. Цього року турнір вперше пройшов у складі двох, а не чотирьох команд-учасниць.
  • У п'ятницю, 5 серпня, команда Мікеля Артети розпочне офіційний сезон з дербі першого туру Прем'єр-ліги проти "Крістал Пелас".
Читайте також: "Один із героїв сучасного покоління українців". Володимир і Олена Зеленські – про Зінченка та його перехід до "Арсеналу"
На початок