Олександр Зінченко став автором першої результативної передачі в сезоні АПЛ

Олександр Зінченко став автором першої результативної передачі в сезоні АПЛ

Олександр Зінченко став автором першої результативної передачі в сезоні АПЛ
. Олександр Зінченко, фото: Getty Images

Українець відзначився асистом у дебютному матчі за "Арсенал".

Український футболіст Олександр Зінченко віддав першу результативну передачі в новому сезоні Англійської Прем'єр-ліги. Сталося це у дебютному матчі сезону між "Кристал Пелас" та "Арсеналом".

Зінченко, який у міжсезоння перейшов з "Манчестер Сіті" в "Арсенал", вийшов в основному складі за лондонський клуб. Це дебют українця за "Арсенал" в офіційних матчах.

Олександр вийшов на позиції лівого захисника, однак зі старту "Арсенал" захопив ініціативу та взяв м'яч під свій контроль, завдяки чому українець діяв більше в атаці. На старті матчі Зінченко міг відзначитися, однак його удар потягнув воротар суперника.

Та Олександрові вдалося безпосередньо взяти участь в першій гольовій атаці "Арсенала". На 20-й хвилині лондонці заробили кутовий: подача пішла саме на Зінченка, який вбіг у штрафний майданчик, українець головою прокинув м'яч далі, де Габріель Мартінеллі спрямував його у ворота.

  • Відео асисту Зінченка (в огляді - з 1:15)

Цей гол став першим у матчі "Кристал Пелас" - "Арсенал", а відповідно також першим у всьому сезоні АПЛ. Тож Олександр Зінченко став автором першого асисту в сезоні АПЛ.

ОНОВЛЕНО: Зінченка замінили на 83-й хвилині матчу, за рахунку 1:0 на користь "Арсенала". На останніх хвилинах команда забила другий гол, у підсумку - перемога 2:0 для команди Зінченка.

Що відомо

  • Зінченко підписав контракт з "Арсеналом" до літа 2026 року. За його перехід "Манчестер Сіті" отримав 35 мільйонів євро.
  • Кубок Емірейтс - символічний передсезонний турнір, який "Каноніри" організовують у Лондоні. Попереднього разу проводився ще у 2017 році. Цього року турнір вперше пройшов у складі двох, а не чотирьох команд-учасниць.
  • У п'ятницю, 5 серпня, команда Мікеля Артети розпочне офіційний сезон з дербі першого туру Прем'єр-ліги проти "Крістал Пелас".
Читайте також: "Один із героїв сучасного покоління українців". Володимир і Олена Зеленські – про Зінченка та його перехід до "Арсеналу"
На початок