У Сумах попрощалися з українським воїном Денисом Пакуленком

У Сумах попрощалися з українським воїном Денисом Пакуленком

У Сумах попрощалися з українським воїном Денисом Пакуленком
. Фото: Суспільне Суми

У Сумах 5 серпня попрощалися із загиблим захисником Денисом Пакуленком. Чоловік з перших днів повномасштабного наступу російських військ записався до лав добровольців, а через чотири місяці підписав контракт із ЗСУ. Проходив службу на посаді гранатометника парашутно-десантного батальйону. 25 липня він загинув на Донеччині від поранень, отриманих у бою.

На Алеї Слави Баранівського кладовища зібралися рідні та побратими, аби попрощатися із загиблим захисником України, сумчанином Денисом Пакуленком.

"Сьогодні ми прощаємося з нашим колегою, з нашим побратимом, нашим другом, який з перших днів цієї війни не злякався і пішов в бій, який допомагав на кожному кроці нашій Україні. Ми повинні брати приклад з таких героїв", - говорить побратим загиблого Сергій.

У Сумах попрощалися з ураїнським воїном Денисом Пакуленком
Фото: Суспільне Суми

Чоловік, працюючи на сумському машино-будівному заводі менеджером з продажів, із першого дня нападу російських військ на Сумщину записався до лав добровольців. А коли окупанти вийшли з Сумщини, не зміг залишатись вдома і підписав контракт із ЗСУ. Проходив службу на посаді гранатометника парашутно-десантного батальйону.

"Ми чотири місяці разом прослужили, а потім він пішов далі. Справжній чоловік, справжній захисник", - говорить побратим загиблого Олександр.

"Всі прийшли за покликом серця, всі прийшли боронити наше місто. Хтось пішов далі, хтось залишився тут. Вдячний йому за службу, дуже велика втрата для нас", - каже побратим загиблого Артем.

У Сумах попрощалися з ураїнським воїном Денисом Пакуленком
Фото: Суспільне Суми

За три місяці до нападу Росії у Дениса народився син. Коли ж на Сумщині стало небезпечно чоловік вивіз дружину та дитину, а сам став до зброї, - розповідає родичка загиблого Ірина.

"Денис завжди був життєрадісною людиною, завжди допомагав, завжди підтримував, завжди готовий прийти на допомогу не тільки рідним, а будь-кому, хто просив допомоги. Коли він послужив теробороні, а потім вирішив піти в ЗСУ, сказав: «Якщо я піду воювати, ви скоріше повернетесь додому. Він дуже хотів, щоб жінка з дитинкою повернулася додому, щоб вони завжди жили разом", - розповідає родичка загиблого Ірина.

Загинув Денис Пакуленко 25 липня на Донеччині від поранень отриманих у бою. У 43-річного захисника залишились троє дітей.

Втрати Сумщини

  • У Сумах поховали солдата Сергія Литвинова, який загинув на війні
  • 29 липня Сумах попрощалися з загиблим захисником України Павлом Ручкою.
  • 27 липня у Сумах попрощалися із загиблим за Україну захисником Артемом Крючковим.
  • 24 липня у Сумах поховали старшого солдата Сергія Велієва.
  • 19 липня у Сумах поховали 18-річного Захара Берестовського, який помер від поранень на війні.
  • 18 липня у Сумах прощалися з підполковником Денисом Кобилкіним.
  • У Сумах провели в останню путь старшого солдата Сергія Медяника. Він помер в лікарні від поранень 11 липня.
  • У Сумах попрощались з 27-річним українським захисником та Євгенієм Башкиром. Чоловік загинув 10 липня
  • У Сумах поховали захисника Максима Сущенка. Його провели в останню путь 9 липня.
  • 6 липня Сумах попрощалися з молодшим сержантом Дмитром Єременком

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок