У Сумах попрощалися з загиблим захисником України Павлом Ручкою

У Сумах попрощалися з загиблим захисником України Павлом Ручкою

У Сумах попрощалися з загиблим захисником України Павлом Ручкою
. Фото Сумського обласного ТЦК та СП

Прощання з юнаком почалося в Сумській обласній філармонії, куди сумчани принесли квіти для загиблого. Павло Ручка загинув 24 липня внаслідок ворожого обстрілу, отримавши поранення, несумісне з життям.

Після філармонії процесія виїхала на Баранівське кладовище, куди прийшли друзі дитинства і військові побратими, родичі і знайомі родини. Павло Ручка почав навчання в школі Тунісу, де тимчасово проживав з батьками. Потім родина приїхала до Сум. Університет юнак закінчив у Чехії, - розповідають друзі родини загиблого.

У Сумах попрощалися з загиблим захисником України Павлом Ручкою
Фото: Суспільне Суми

"Дуже гарний хлопець був, порядний, добрий. Він знав арабську, французьку, англійську, німецьку мови", - розповідає друг родини Євгеній Григорович.

"Захищав Україну, пішов добровольцем. На тому і закінчилось… Він був сильний характером, вольовий хлопець, працьовитий, добрий", - каже друг родини Петро.

Коли почалося повномасштабне вторгнення російський військ на територію України, Павло пішов на фронт добровольцем. Воював у складі артилерійського розрахунку. Його побратими розповідають: за ці майже півроку солдат зарекомендував себе як універсальний військовий, що може виконувати різні завдання, дисциплінована, скромна і фізично розвинена людина.

У Сумах попрощалися з загиблим захисником України Павлом Ручкою
Фото: Суспільне Суми

"Він проходив службу на посаді водія артилерійського взводу бригадної артилерійської групи. Павло за покликом серця захищав свою державу в лавах Збройних Сил України", - говорить офіцер з морально-психологічного забезпечення сумського обласного територіального центру комплектування Ігор Мироненко.

"Він добровільно пішов воювати, щоб розібратися з тими, хто не дає нам далі жити. Ми сьогодні втратили лінію життя. Ніколи його мама не стане бабусею, я – прадідом. Ніколи у нього більше не народяться діти і не зможуть продовжити його славний шлях", - говорить дід українського воїна Олександр Сіроштан.

12 липня Павлу виповнилося 22 роки.

Втрати Сумщини

  • На Сумщині попрощалися з захисником Іваном Красніковим
  • У Сумах попрощалися із загиблим військовим Артемом Крючковим.
  • У Сумах поховали старшого солдата Сергія Велієва, який загинув на війні.
  • У Бурині на Сумщині поховали солдата Миколу Білоуса, який загинув під Харковом.
  • 17 липня загинув Роман Солоха з Буринської громади.
  • В боях з військами РФ в березні 2022 року загинули троє захисників з Буринщини - Владислав Сєрік, Олександр Базарний та Олександр Бойченко.
  • 18 березня у боях з військовими РФ загинув старший сержант Анатолій Короткий з Глухова.
  • У березні також загинув прикордонник Олександр Вашук з Глухова.
  • Загинув військовослужбовець з Шостки Вадим Хроменко.
  • У Щасті загинув військовий з Сумщини Віталій Абрамчук.

Читайте Суспільне у Telegram

Долучайтесь до нашої спільноти у Viber

Підписуйтеся на наш Instagram

На початок