У Луцьку переселенка з Мелітополя чекає на повернення з полону чоловіка азовця

У Луцьку переселенка з Мелітополя чекає на повернення з полону чоловіка азовця

У Луцьку переселенка з Мелітополя чекає на повернення з полону чоловіка азовця
. Суспільне Луцьк

Переселенка з Мелітополя Оксана у Луцьку разом із донькою чекає на повернення з полону чоловіка, бійця полку "Азов". Суспільному жінка розповіла, ймовірно, його разом із іншими азовцями росіяни утримували в колонії на території окупованої Оленівки.

З міркувань безпеки не називає своє прізвище та не каже, як звуть чоловіка. Він вчитель та економіст за фахом, до 2014-го року працював аудитором.

"Коли прийшла біда в наш хату, це було навіть без розмов, Він сказав: я іду! У 14-му році до лав добровольчого батальйону, а в 15-му же перейшов до "Азову". Було багато гарячих точок", – пригадує дружина бійця.

Після 24-го лютого, розповідає Оксана, її чоловік разом із підрозділом перебували в Маріуполі. Він постійно був на зв'язку і повідомляв, що з ним все добре, навіть коли їх остаточно затисли на "Азовсталі".

У Луцьку переселенка з Мелітополя чекає на повернення з полону чоловіка азовця
Оксана каже: вірить, що чоловік повернеться. Чекати на нього жінка вирішила у Луцьку, де колись відпочивали родиною. Суспільне Луцьк

"Знаючи Азов і його побратимів, звісно вони були готові стояти до кінця. Вони за стилем життя і за думками, вони не здатні були здаватися в полон. Але вийшов наказ….. До цього майже тиждень йшли розмови про "екстракшн", про Туреччину і ми були на піднесенні, ми як на голках сиділи, ми чекали цього", – говорить Оксана.

Востаннє з чоловіком дружина спілкувалася у день, коли він виходив з "Азовсталі". Про виведення бійців з території заводу дізналася з СМС. "Пишу йому, що вам же не можна, боюся за вас, за тебе конкретно. Він пише, що все буде добре і зв'язку не буде десь три місяці. Не хвилюйся, мамі привіт, дітей цілуй. Після цього – пустота, тиша", – каже жінка.

У Луцьку переселенка з Мелітополя чекає на повернення з полону чоловіка азовця
Скрін з переписки Оксани зі своїм чоловіком в останній день перебування азовців у Маріуполі

Після того, каже дружина азовця, вона отримувала повідомлення лише від побратимів чоловіка, які казали що із ним все добре, але підтвердити цю інформацію ніхто не міг.

Суспільному Оксана наголосила: вірить, що її чоловік повернеться додому. У списках загиблих та поранених, які надає РФ, його нема. Поки разом із донькою-випускницею жінка у Луцьку чекає звісток від коханого.

Що відомо

  • Під час вибуху в ніч проти 29 липня, який пролунав на території колишньої виправної колонії в смт Оленівка на тимчасово окупованій території Донецької області, була знищена будівля, де утримували українських військовополонених. За даними росіян, загинуло понад 50 українських захисників. За даними Офісу генпрокурора України, ​поранення дістали 130 людей.
  • Колишній командир полку "Азов", капітан та офіцер Сил спеціальних Операцій Збройних сил України Максим Жорін 2 серпня повідомив Суспільному, що особи частини загиблих під час вибуху вдалось встановити.
  • Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш 3 серпня повідомив, що ООН запускає "місію по встановленню фактів" трагедії в Оленівській колонії.

Термінові новини читайте в Telegram та Viber Суспільного Луцьк.

На початок