"Військова пропаганда": голова Amnesty International відповіла на критику доповіді організації

"Військова пропаганда": голова Amnesty International відповіла на критику доповіді організації

"Військова пропаганда": голова Amnesty International відповіла на критику доповіді організації
. Генеральна секретарка Amnesty International Аньєс Калламар, фото: Суспільне

Генеральна секретарка правозахисної організації Amnesty International Аньєс Калламар заявила, що критика на адресу останньої доповіді очолюваної нею організації є "військовою пропагандою", наголосивши, що це не вплине на "неупередженість" її роботи.

Про це посадовиця заявила у своєму Twitter у відповідь на шквал критики, зумовлений публікацією звіту, з боку українських посадовців та пересічних громадян.

"Українські та російські тролі в соціальних мережах: усі вони сьогодні атакують розслідування Amnesty International Це називається пропаганда війни, дезінформація, дезінформація", — зауважила вона.

Посадовиця додала, що це не послабить "неупередженість організації" і "не змінить фактів".

Читайте також: "Аналіз дій жертви без врахування дій гвалтівника" — як реагують на звіт Amnesty International та чим відома організація

4 серпня Amnesty International опублікувала звіт, у якому стверджує, що українські військові для базування використовують цивільні об'єкти, що порушує міжнародне гуманітарне право. На ці заяви відреагували в Офісі президента і в Міністерстві оборони, піддавши документ гострій критиці.

Із квітня по липень представники Amnesty International досліджували російські удари по Харківській, Миколаївській областях та по населених пунктах Донбасу. Організація нібито проінспектувала місця обстрілів, опитала свідків і родичів загиблих внаслідок таких дій Росії, дослідила супутникові зображення й провела дистанційне зондування та аналіз зброї.

Читайте також

Україна відкрита до розслідувань, але звіт не враховує контексту війни — Міноборони про Amnesty International

"Шкода, що така організація бере участь у кампанії РФ з дезінформації". В ОПУ відреагували на звіт Amnesty International

Вторгнення Росії в Україну, день 162. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок